Ο Τράμπ, επιτίθεται στο FBI πριν από τη δημοσιοποίηση του απόρρητου εγγράφου!




Σκληρή επίθεση εναντίον του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, λίγο πριν τη δημοσιοποίηση του πολύκροτου απόρρητου εγγράφου της Επιτροπής Πληροφοριών της Αμερικανικής Βουλής, αναφορικά με την έρευνα για σχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος, κατηγόρησε την ηγεσία των δυο υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα, ότι πολιτικοποίησαν “την ιερή διαδικασία της έρευνας” προς όφελος των Δημοκρατικών και εναντίον των Ρεπουμπλικάνων.

O Αμερικανός Πρόεδρος με μηνύματά του στο Twitter, επιτέθηκε στις δυο αρχές λέγοντας ότι η πολιτική μεροληψία τους, “είναι κάτι που θα ήταν ανήκουστο λίγο καιρό πριν.”

Η κατηγορίες του Αμερικανού Προέδρου έρχονται ενώ όλοι σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα αναμένουν τη δημοσιοποίηση του απόρρητου εγγράφου, που διαπιστώνει παρανομίες κατά τη διάρκεια της εξασφάλισης εντάλματος, βασισμένου σε αστήρικτα στοιχεία,  για παρακολούθηση στελεχών της προεκλογικής εκστρατεία του Ντόναλντ Τράμπ, το 2016, επί προεδρίας Ομπάμα, και στη μεταβατική περίοδο μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Το τετρασέλιδο έγγραφο συντάχθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το FBI, έχει αντιδράσει έντονα στη δημοσιοποίηση του έγγραφου και το Υπουργείο Δικαιοσύνης προειδοποίησε ότι η δημοσιοποίηση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην εθνική ασφάλεια.

MIGNATIOU.COM, Reuters

02/02/2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: