Ο Τράμπ προκαλεί τους αντιπάλους του: Δημοσιοποιεί το απόρρητο έγγραφο για τη Ρωσία!




Κόντρα στις εντονότατες αντιρρήσεις του δικού του Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, θα δώσει το πράσινο, φως, όπως όλα δείχνου σήμερα, για τη δημοσιοποίηση του πολύκροτου απόρρητου εγγράφου που σχετίζεται με την έρευνα του FBI, για σχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία.

Το τετρασέλιδο έγγραφο γράφτηκε από τους Ρεπουμπλικάνους της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλή των Αντιπροσώπων, και σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώνει παρατυπίες στο αρχικό στάδιο της έρευνας για τις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τράμπ με τη Ρωσία.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το FBI, και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο, προσπάθησαν να σταματήσουν τη δημοσιοποίηση του εγγράφου από τον Πρόεδρο, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή θα βλάψει την εθνική ασφάλεια και θα παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, αργά χθες, ανέφεραν ότι το Κογκρέσο θα ειδοποιηθεί για την απόφαση του Προέδρου να γίνει η δημοσιοποίηση, εκτός απρόοπτο, σήμερα Παρασκευή.

Η στάση του Αμερικανού Προέδρου όσο αφορά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, τον φέρνει σε ευθεία σύγκρουση με τον Διευθυντή του FBI, τον οποίο έχει διορίσει ο ίδιο πριν λίγους μήνες, μετά την απόλυση του, Τζέημς Κόμεϊ.

Μετά την απόφαση του Προέδρου να αποχαρακτηρίσει το έγγραφο, σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, το θέμα θα βρεθεί στα χέρια του Κογκρέσου και όπως όλα δείχνουν η δημοσιοποίηση θα γίνει χωρίς να υπάρχουν μέρη του κειμένου που θα είναι σβησμένα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος, Πώλ Ράϊαν, συμφωνεί με τη δημοσιοποίηση, και δηλώνει ότι η δημοσιοποίηση δεν αποτελεί προσπάθεια σπίλωσης του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά μια λογική ενέργεια για να εξασφαλιστεί ότι η παρακολούθηση από το FBI, έγινε νόμιμα.

«Εάν τα αμερικανικά πολιτικά δικαιώματα παραβιάστηκαν, τότε χρειάζεται να έρθει στο φως για να μην επαναληφθεί. Το μέμο δεν είναι καταδίκη του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν το Λευκό Οίκο και τους Ρεπουμπλικάνους ότι δημοσιοποιούν το έγγραφο για να υποσκάψουν την σε εξέλιξη έρευνα του Ειδικού Εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά την υπόθεση σχέσεων της προεκλογικής εκστρατείας Τράμπ, με τη Ρωσία.

Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, δείχνει να θέλει να πάρει τη ρεβάνς στο θέμα της έρευνας, την οποία έχει χαρακτηρίσει κυνήγι μαγισσών, και θέμα το οποίο ρίχνει σκιά και δημιουργεί προβλήματα στην προσπάθεια για βελτίωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

02/02/2018
MIGNATIOU.COM, AP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: