Ο Ερντογάν υποδαυλίζει την επιθετικότητα και καταπάτα το διεθνές δίκαιο, λέει η Αλληλεγγύη




“Είναι ιδιαιτέρως έκδηλη η εθνικιστική παράκρουση της Τουρκίας και των ηγετών της. Η τουρκική επιθετικότητα είναι αιματηρή πραγματικότητα στην Μέση Ανατολή αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και στην Κύπρο και στα Βαλκάνια”.

“Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Ε.Ε. με ημιτελείς και αναποτελεσματικές πολιτικές, παρακολουθεί ως αμέτοχος τρίτος ενώ θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί. Η Τουρκία του Ερντογάν, γνωρίζοντας καλά την σημασία της ανάδειξης και εκμετάλλευσης εθνικιστικών τάσεων, άλλοτε υπό κάλυψη και άλλοτε φανερά, υποδαυλίζει και ενισχύει τις τάσεις αυτές, καταπατώντας κάθε ευρωπαϊκή αρχή και αξία που στηρίζει τη συνοχή της μεταπολεμικής Ευρώπης. Την τακτική και πρακτική αυτή ενισχύουν τρίτες χώρες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και υπηρετούν τα δικά τους και μόνο συμφέροντα”.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Είναι μέσα σε αυτό το πλέγμα που καλείται η κυβέρνηση Αναστασιάδη να επανεξετάσει τις θέσεις της και να αναθεωρήσει τις πολιτικές της. Η απλή διαχείριση της κατάστασης, δεν απαντά στα προβλήματα, τα συσσωρεύει και αργά ή γρήγορα θα τα βρούμε πιο επικίνδυνα μπροστά μας».

«Το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει επανειλημμένα κάμει τις επισημάνσεις του. Αναμένει τώρα από τους κυβερνώντες, έστω και την υστάτη, να δουν τα πράγματα με διαφορετικό φακό πριν να είναι αργά» καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
25/02/2018 18:08

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: