Ο πρόεδρος της Τουρκίας περιοδεύει στην Αλγερία και κλείνει σημαντικά συμβόλαια…




Στα πλαίσια του νέου ταξιδιού του στην Αφρική, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγγίπ Ερντογάν επισκέπτεται την Αλγερία συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπεία αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

Είχε διαδοχικά συναντήσεις με πολιτειακούς και κυβερνητικούς παράγοντες της χώρας, ενώ στην ομιλία του στο Turkey – Algerian Business Forum αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες των δυο κρατών να αυξήσουν τις εμπορικές τους σχέσεις και τον όγκο των συναλλαγών τους από τα 3,5 δις δολάρια που βρίσκονται σήμερα σε τουλάχιστο 10 δις δολάρια.

Το Forum παρακολούθησαν περίπου 200 επιχειρηματίες από την Τουρκία και 600 επιχειρηματίες και αξιωματούχοι της Αλγερίας.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού του Τούρκου Προέδρου στην χώρα, δυο Τουρκικές εταιρείες, η Ronesans και η Bayegan, υπέγραψαν συμβόλαιο με την κρατική εταιρεία της Αλγερίας Sonatrach που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας και των χημικών, για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής πολυπροπυλενίου στην περιοχή Yumurtalik κοντά στα Άδανα της Τουρκίας.

Το συμβόλαιο είναι αξίας 1 δις δολαρίων και αφορά την παραγωγή 450.000 τόνων πολυπροπυλενίου ετησίως! Η παραγόμενη ποσότητα πολυπροπυλενίου θα εξάγεται απευθείας στην Αλγερία.

Μετά την Αλγερία, ο Πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφτεί τη Μαυριτανία, τη Σενεγάλη και το Μαλι.

HellasJournal by Mignatiou.com, Daily Sabah
28/02/ 2018  06:00
Αλγέρι

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: