Νικ Καλάθης : «Στεκόμαστε στο πλευρό του ιδιοκτήτη μας!»




Η αντίδραση ήταν το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στη χθεσινή αναμέτρηση με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ, για την 22η αγωνιστική της Euroleague. Αντίδραση στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς προερχόταν από ευρωπαϊκή ήττα από την Μπάμπεργκ, αντίδραση, όμως, και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την Euroleague. 

Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, οι «πράσινοι» πέτυχαν αυτό που ήθελαν… Αγωνιστικά φρόντισαν να… κεράσουν απογοήτευση τους Βάσκους, εξωαγωνιστικά φρόντισαν να… ακουστούν μέχρι τα κεντρικά γραφεία της διοργάνωσης στη Βαρκελώνη. Πως το πέτυχαν αυτό; Αρχικά οι «πράσινοι» γύρισαν την… πλάτη κατά την ανάκρουση του ύμνου της Euroleague, αρνούμενοι να σταθούν στο παρκέ -ως είθισται- δίπλα σε διαιτητές και παίκτες της Μπασκόνια, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη νίκη επί των Βάσκων, ο Τσάβι Πασκουάλ φρόντισε να… μεταφράσει και να εξηγήσει στη γλώσσα του Τζόρντι Μπερτομέου τι σημαίνει «οικογένεια» και Παναθηναϊκός.

Προκειμένου, όμως, να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και υποψίες από τους Βάσκους, ο Νικ Καλάθης είχε φροντίσει να ενημερώσει από την προθέρμανση τον Ματ Τζάνινγκ για τις προθέσεις του ίδιου και των συμπαικτών του.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) συνομίλησε με τον ηγέτη του Παναθηναϊκού μετά την επιτυχία επί των Βάσκων, με τον ομογενή γκαρντ να υπογραμμίζει ότι σύσσωμη η ομάδα του Παναθηναϊκού υποστηρίζει τον ιδιοκτήτη του συλλόγου στην κόντρα με την Euroleague, να μιλά για το «πράσινο» οικοδόμημα των Γιανακόπουλων και να εξηγεί πως θα πρέπει να αντιδράσει η οικογένεια «τριφυλλιού» σε αυτές τις… «κρίσιμες», όπως τις χαρακτήρισε, ώρες για το σύλλογο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νικ Καλάθης στάθηκε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο χθεσινό επιθετικό… step up των Κένι Γκάμπριελ και Τζέιμς Γκιστ, τη στιγμή που ο ίδιος είχε επικεντρωθεί στο κομμάτι της δημιουργίας (11 ασίστ) και στην κομβική άμυνα της τρίτης περιόδου.

Παράλληλα, μας μίλησε για τις διακυμάνσεις στην αμυντική διάρκεια της ομάδας, αλλά και το πόσο πολύτιμο είναι για τον Παναθηναϊκό το break που ακολουθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νικ Καλάθης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

–    Κένι Γκάμπριελ (15π.) και Τζέιμς Γκιστ (15π.), σημείωσαν την ανατροπή και εξασφάλισαν μία διψήφια διαφορά ασφαλείας στην τρίτη περίοδο. Ήταν η ώρα της γραμμής ψηλών του Παναθηναϊκού να βγει μπροστά και να κυριαρχήσει;

«Ακριβώς όπως το είπες! Ήταν η ώρα τους… Ειδικά ο Κένι Γκράμπριελ πρωταγωνίστησε στο πρώτο ημίχρονο με τα τρίποντα του, από τα οποία πήραμε το… ερέθισμα και πιστέψαμε στην ανατροπή. Για τον Τζέιμς Γκιστ τι να πω; Κάθε βράδυ, σε κάθε αγώνα δηλώνει “παρών” και μπορούμε να βασιστούμε πάνω του. Ο Γκιστ είναι… πολυεργαλείο σε άμυνα και επίθεση. Ήταν απίστευτοι και οι δύο απόψε και τους οφείλουμε πολλά για την επιτυχία».

–    Η άμυνα της τρίτης περιόδου, η οποία σας βοήθησε να εξασφαλίσετε μία διψήφια διαφορά, ήταν το «κλειδί» της νίκης επί της Μπασκόνια;

«Έτσι ακριβώς. Η άμυνα μας ενεργοποιήθηκε στην τρίτη περίοδο και ανέλαβε δράση, διευκολύνοντας το έργο μας στην επίθεση. Βελτιωθήκαμε σε όλους τους τομείς στο τρίτο δεκάλεπτο, βρήκαμε τα εύκολα καλάθια και καταφέραμε να αποκτήσουμε διαφορά και ψυχολογία».

–    Η άμυνα όμως δεν είχε διάρκεια, ειδικά στην περιφέρεια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μπασκόνια βρήκε τα τρίποντα και λίγο έλειψε να προκαλέσει… αναστάτωση στο ΟΑΚΑ. Σε ανησυχεί αυτή η διακύμανση στην απόδοση της άμυνας;

«Ηταν όντως κακή η άμυνα μας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Χάσαμε μία διαφορά 15 πόντων πολύ γρήγορα. Θα έπρεπε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι και να μην αγχωνόμαστε στα τελευταία λεπτά. Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψουμε τη διάρκεια στην άμυνα μας. Το σημαντικό όμως είναι ότι νικήσαμε ακόμη ένα δύσκολο αντίπαλο στην έδρα μας και παραμείναμε στο ?’κυνήγι” της τετράδας και του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ».

–    Τώρα έχετε μπροστά σας δύο εβδομάδες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι να έρθει το κομβικό παιχνίδι με την Κίμκι στη Μόσχα. Έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός αυτή την ξεκούραση;

«Σίγουρα την έχουμε ανάγκη. Η ομάδα έχει δείξει το τελευταίο διάστημα σημάδια κόπωσης και χρειαζόμαστε ένα κενό για να… ξεκουράσουμε τα πόδια μας και να βάλουμε στο κλίμα το νέο μας απόκτημα τον Έιντριαν Πέιν».

–    Η διαμάχη με την Euroleague συνεχίζεται…

«Χωρίς δεύτερη σκέψη υποστηρίζουμε τον ιδιοκτήτη μας! Στεκόμαστε στο πλευρό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Τόσο εμείς ως παίκτες, όσο και οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι μαζί του, γιατί ο ίδιος μαζί με την οικογένεια του, τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, έχτισαν τα τελευταία 30 χρόνια αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Παναθηναϊκός. Δε θα ήμασταν εδώ αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, όπως δεν θα υπήρχε και Παναθηναϊκός. Θα πρέπει όλοι να γίνουμε μία γροθιά σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει ο σύλλογος».

Θοδωρής Ψωμάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: