Νηφαλιότητα στην κριτική σε δικαστικές ενέργειες συνιστούν οι Αρεοπαγίτες




Νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση συνιστούν από κοινού ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τη δημόσια κριτική για δικαστικές ενέργειες.

Οι δύο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί που προφανώς εξέδωσαν την ανακοίνωση αυτή με αφορμή τις επικρίσεις κατά δικαστών για την υπόθεση της Novartis υπογραμμίζουν πως «ο χειρισµός από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών».

Στην ίδια ανακοίνωση ο Βασίλειος Πέππας και η Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου υπογραμμίζουν ότι ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι αποτρεπτική για κάθε είδους παρεμβάσεις και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους:

«Όµως, ο δηµόσιος λόγος, µε τον οποίο γίνεται προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται. Άλλωστε, η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της Δικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: