Νέα πορεία νηπιαγωγών στη Βουλή: Ψηφίζεται η διάταξη για τους παιδικούς σταθμούς




Πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τη Βουλή πραγματοποιούν βρεφονηπιαγωγοί, στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κινητοποίησης, κλειστοί παραμένουν σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πανελλαδική στάση εργασίας στις υπόλοιπες υπηρεσίες των δήμων έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Η επίμαχη διάταξη βρίσκεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο εισήχθη σήμερα προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και οι παιδαγωγοί του. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί» σημείωσαν πριν από την έναρξη της πορείας οι πρόεδροι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, και της ΠΑΣΥΒΝ, Ευαγγελία Καλαϊτζή.

Να αποσυρθεί έστω και αυτή την ύστατη στιγμή η διάταξη του υπουργείου παιδείας που προβλέπει την ένταξη στην υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων ηλικίας τεσσάρων χρονών, ζητά η ΚΕΔΕ και το Διοικητικό Συμβούλιo, που συνεδριάζει εκτάκτως ενόψει της ψήφισης της σχετικής διάταξης στη Βουλή, θεωρεί μεταξύ άλλων και ανέφικτη την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης.

Η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι λόγω και της μεγάλης έλλειψης αιθουσών νηπιαγωγείων και διδακτικού προσωπικού, ζητά να αποσυρθεί η σχετική διάταξη και να υπάρξει γόνιμος διάλογος ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Παιδείας και να προβλέπεται μεταβατικό στάδιο εφαρμογής καθώς και δυνητικότητα. Να μπορούν δηλαδή οι γονείς να επιλέξουν αν το παιδί τους θα πάει σε νηπιαγωγείο ή σε παιδικό σταθμό.

26/02/2018 12:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: