Να μην κάνει πίσω η Κύπρος έναντι των τουρκικών παρανομιών, ζητούν οι Οικολόγοι




“Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, οδήγησαν σε μία σημαντική καθυστέρησή στην εκτέλεση του ενεργειακού μας προγράμματος. Όχι μόνο διότι παρενέβησαν στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών στο τεμάχιο 3, αλλά και γιατί μέσω αυτών η Τουρκία και το ψευδοκράτος επιχειρούν να κατοχυρώσουν ρόλο στην εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

“Αυτή είναι και η πλέον επικίνδυνη πτυχή όσων προηγήθηκαν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να κάνει βήματα πίσω, υποκύπτοντας ουσιαστικά στον εκβιασμό της Τουρκίας. Αντίθετα, αξιοποιώντας την θεσμική της θέση ως μέλος της Ε.Ε. μπορεί και πρέπει να πετύχει την αναβολή της Συνόδου της Βάρνας, έως ότου η Τουρκία αντιληφθεί πως οι όροι σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτόνων της, αποτελεί προϋπόθεση για τις διμερείς της σχέσεις με την Ευρώπη.

Οι χθεσινές απειλητικές δηλώσεις των Τούρκων και Τουρκοκύπριων αξιωματούχων δίνουν επαρκή επιχειρήματα και πολιτικά ερείσματα για την ελληνική και ελληνοκυπριακή ηγεσία να ζητήσουν και να πετύχουν την αναβολή της συνάντησης κορυφής της Βάρνας”, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
26/02/2018 15:37

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: