Να επιδείξουμε αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία, λέει ο Μητσοτάκης στην Politico

File Photo: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Συνέντευξη για τα εθνικά μας θέματα παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα Politico στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων είπε πως θα πρέπει να υπάρξει μια λύση πακέτο επισημαίνοντας πως όλα τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν ταυτόχρονα.

“Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι ο αλυτρωτισμός, είναι το ζήτημα της αλλαγής των σχολικών βιβλίων, και είναι εν τέλει και η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλίσουμε πως ό,τι συμφωνηθεί θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της χώρας» τόνισε συμπληρώνοντας πως όσον αφορά την ενταξειακή πορεία της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αν δεν αλλάξει το σύνταγμα της γειτονικής χώρας η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει σε συζητήσεις.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του, τονίζοντας πως έχει αυξηθεί σημαντικά η ένταση στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο καθώς , όπως είπε, «η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, κάτι που κάνει εδώ και 20 χρόνια. Αλλά το τελευταίο διάστημα, το κάνει πολύ πιο επιθετικά. Χρειάζεται να επιδείξουμε αποφασιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: