Να αποσύρει τον Ε/κ χάρτη ζητούν από τον Νίκο Αναστασιάδη οι Οικολόγοι




“Η παρέμβαση Ακιντζί στον προεκλογικό αποκαλύπτει το μέγεθος των ευθυνών του κ. Αναστασιάδη. Να αποσύρει αμέσως τον ελληνοκυπριακό χάρτη”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Για μια ακόμα φορά οι εξελίξεις στο Κυπριακό προχωρούν και ο κυπριακός λαός παραμένει στο σκοτάδι. Η χθεσινή ανακοίνωση της απόσυρσης του χάρτη από τον κ. Ακιντζί αποτελεί ένα ακόμα βήμα που αποδεικνύει πως η τουρκοκυπριακή ηγεσία, ολοένα ταυτίζεται με την πολιτικής της Άγκυρας. Ταυτόχρονα όμως, δείχνει και την προσέγγιση του Προέδρου Αναστασιάδη για τη διαχείριση του Κυπριακού.

Είτε ισχύουν όσα δημοσιεύονται στον τύπο και κάνουν λόγο για γνώση του ίδιου περί επικείμενης απόσυρσης του χάρτη, είτε όχι, ο κ. Αναστασιάδης όφειλε να ενημερώσει για αυτές τις πληροφορίες το Εθνικό Συμβούλιο και τον κυπριακό λαό. Δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή η πολιτική της εν κρυπτώ διαπραγμάτευσης του Κυπριακού.

Από την άλλη μένουμε κατάπληκτοι από τα όσα αποκαλύπτονται για τις συνεννοήσεις Ν. Αναστασιάδη – Α. Κυπριανού, εν αγνοία των υπολοίπων μελών του Εθνικού Συμβουλίου για το σκοτεινό παρασκήνιο του Μοντ Πελεράν. Δυστυχώς αυτοί είναι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την τύχη του κυπριακού λαού, χωρίς να τον ενημερώνουν και χωρίς να δίνουν σημασία στις ελπίδες και στη βούληση του.

Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποσύρει αμέσως τον χάρτη που κατέθεσε -παρά τη διαφωνία του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη- στη Γενεύη και να ενημερώσει για το περιεχόμενο των χαρτών το Εθνικό Συμβούλιο και τον κυπριακό λαό. Καλούμε επίσης τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποσύρει και επισήμως δια επιστολής του τις υποχωρήσεις του Κραν Μοντάνα, αφού ήδη οι Τουρκοκύπριοι έχουν αποσύρει τη θέση τους επί του εδαφικού”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/02/2018 11:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: