Μόνο μικρές ζημιές από τον σεισμό στο Μεξικό – Δυστύχημα με ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εσωτερικών




Ένας σεισμός 7,5 βαθμών έπληξε την Παρασκευή το Μεξικό, με την κυβέρνηση να αναφέρει ότι προκλήθηκαν ζημιές ήσσονος σημασίας σε κτίρια στην νότια Πολιτεία Οαχάκα και ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Το επίκεντρο της σεισμικής εντοπίστηκε περίπου 145 χλμ από το Πουέρτο Εσκοντίνο στις ακτές του Ειρηνικού στην νότια Πολιτεία Οαχάκα και είχε εστιακό βάθος 24,6 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε πως προκλήθηκαν κάποιες επιφανειακές ζημιές σε κτίρια στην Οαχάκα και ο κυβερνήτης της Πολιτείας σημείωσε πως περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν βρεθεί χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην Πόλη του Μεξικού κτίρια σείστηκαν και οι σειρήνες ηχήσαν, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Γουατεμάλα, στο νότο.

Τον Σεπτέμβριο ο σφοδρότερος σεισμός των τελευταίων δεκαετιών που έχει σημειωθεί στη χώρα στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 366 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στην μεξικανική πρωτεύουσα, χιλιάδες έμειναν άστεγοι και δεκάδες κτίρια καταστράφηκαν.

Δυστύχημα με ελικόπτερο, σώος ο υπουργός Εσωτερικών

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε και κατευθυνόταν στην περιοχή του σεισμού συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος, και διευκρίνισε ότι ο υπουργός είναι σώος και ασφαλής.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Πινοτέπα ντε Ντον Λουίς. Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από την Πόλη του Μεξικού με προορισμό αυτή την πόλη, καρδιά της πληγείσας περιοχής μερικές ώρες νωρίτερα από τον ισχυρό σεισμό των 7,2 βαθμών, στη νότια πολιτεία Οαχάκα.

Ο υπουργός ταξίδευε με τον κυβερνήτη της Οαχάκα, Αλεχάντρο Μουράτ, και αρκετούς αξιωματούχους για να δουν το μέγεθος των ζημιών.

“Ο υπουργός Ναβαρέτε, ο κυβερνήτης Αλεχάντρο Μουράτ και το πλήρωμα είναι σώοι”, ανέφερε ο πρόεδρος Πένια Νιέτο. “Δυστυχώς, άνθρωποι που βρίσκονταν στο έδαφος έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν”, πρόσθεσε και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, μετέδωσε το Notimex, το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας.

Ο Aλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του στρατιωτικού ελικοπτέρου περίπου 40 μέτρα πάνω από το έδαφος. “Κατανοώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους”, δήλωσε.

17/02/2018 10:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Notimex
Μεξικό, Mexico

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: