Μετά από δύο ημέρες κατακόρυφης πτώσης, άνοδος 567 μονάδων για τον Dow Jones




Μετά από δυο ημέρες συνεχούς πτώσης με σημαντική άνοδο έκλεισε χθες το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2,3%, συν 567,02 μονάδες.

Οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο χθες είχαν μια άστατη πορεία. Οι επενδυτές απέδωσαν αυτή την άστατη πορεία σε ένα συνδυασμό φόβων για αύξηση των επιτοκίων, συναλλαγές κινούμενες από τα κομπιούτερ, και τα ασαφή κεφάλαια μεταβλητότητας που χρησιμοποιούν μόχλευση.

Πέρα από τον δείκτη Dow Jones και ο δείκτης S&P 500, έκλεισε με άνοδο 1,7%, στις 2,695.14 μονάδες. Ο Nasdaq ανέβηκε 2.1%, κλείνοντας στις 7,115.88 μονάδες.

Στην Ασία οι αγορές, ακολουθώντας την Wall Street, κινήθηκαν ανοδικά, καθώς μια αίσθηση ηρεμίας επανήλθε στις παγκόσμιες χρηματαγορές.

Ο δείκτης Nikkei 225, στην Ιαπωνία είχε άνοδο 3.2%, μετά από σημαντική πτώση 7% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Σε άλλα σημεία της Ασίας, στο Hong Kong’s ο δείκτης Hang Seng, είχε άνοδο 2.8%, ενώ στην Αυτραλία, ο  S&P/ASX 200 ανέβηκε 1.3%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Το γεγονός ότι αναλυτές και επενδυτές ψάχνουν για ευκαιρίες, στον απόηχο της μεγάλης βουτιάς, οδήγησε στην άνοδο των χρηματαγορών.

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία και τις Η.Π.Α. βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ και οι αναλυτές έχουν πει εδώ και  μήνες ότι επίκειται διόρθωση.
Πολλοί αναλυτές θεωρούν την πρόσφατη ύφεση ως αναγκαιότητα για τις αγορές μετοχών που διαφεύγουν και θεωρούν ότι αποτελούν μια ευκαιρία για τους επενδυτές να επανεπενδύσουν σε πιο εύχρηστα επίπεδα.

7 Φεβρουαρίου, 2018
MIGNATIOU.COM, Reuters, Afp

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: