Μέρκελ προς Τσίπρα: Δεδομένη η στήριξή μας στην Ελλάδα έναντι της Τουρκίας




Σαφή και δεδομένη χαρακτήρισε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Άγκελα Μέρκελ τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα αυτό στην τετραμερή συνάντηση που είχαν μαζί με τον Μπόικο Μπορίσοφ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας στο μεταναστευτικό είναι αποτελεσματική – γεγονός που τόνισαν όλες οι πλευρές- όμως απαιτείται να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης, ο κ. Τσίπρας, η κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, συμφώνησαν ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στο μεταναστευτικό είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί.

Επίσης, συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό. Ανάμεσα στα σημεία της συμφωνίας είναι η παροχή γερμανικής και ευρωπαϊκής στήριξης σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της διαχείρισης συνόρων, ενώ η Κομισιόν θα στηρίξει την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

23/02/2018 15:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες
Αποστολή: Ν. Ρούμπος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: