Με σκληρή γλώσσα απαντά το ΥΠΕΞ στο σύμβουλο του Ερντογάν: Αχαρακτήριστες οι δηλώσεις




Σε έντονο και καυστικό τόνο είναι η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις συμβούλου του Τούρκου Προέδρου Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα Ίμια.

Δηλώσεις «αχαρακτήριστες», όπως τόνισε ο κ. Γεννηματάς, που «είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών». Και πρόσθεσε: «Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του…».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ υπενθύμισε στον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου ότι «το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο» επισημαίνοντας: «Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός».

Σημειώνεται ότι ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Νταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλουτ, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του TRT είχε απειλήσει την Αθήνα για τα Ίμια λέγοντας ότι “θα αντιμετωπίσει την οργή της Τουρκίας που θα είναι χειρότερη από αυτή στην Αφρίν”. Συγκεκριμένα ο Μπουλούτ, απείλησε ότι “θα σπάσει τα χέρια και τα πόδια των αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε υπουργού τολμήσει να πατήσει στα Ίμια“.

Σχετική ανάρτηση με βίντεο εδώ

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

01/02/2018 19:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σοφία Αραβοπούλου
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: