Με αφορμή το Σκοπιανό: Μήπως το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταστραφεί για να ανασυσταθεί;




Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ

Ας πούμε κάτι και από αυτά τα αυτονόητα που κανείς όμως δεν λέει.
Κοτζιάς: «Ας υποθέσουμε ότι δεν καταλήγουμε σήμερα σε μια συμφωνία, ποιο όνομα έχει απομείνει; Διεθνώς, θα παραμείνουμε με το σκέτο ‘Μακεδονία’, συνεπώς δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτε και στις (διμερείς) μας σχέσεις θα παραμείνουμε με το «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Και όμως όταν ηττηθείτε, θα αλλάξουν τα πάντα.

Συγκεκριμένα, από το ’91 μέχρι σήμερα το εγχώριο πολιτικό προσωπικό δρα συντεταγμένα κατά της Μακεδονίας μας και κατά της χώρας. Όταν τους αποτρέψουμε και ανατρέψουμε, η Ελλάδα θα περάσει στην δίκαιη αντεπίθεση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της. Τότε μόνο θα καθαρίσουν και οι όροι, και οι ονομασίες και οι διεκδικήσεις.

Αναλυτικά λοιπόν τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει συμφωνία, αν φύγει η ληστρική συμμορία που μας επιβουλεύεται τώρα από το Μαξίμου και αν γκρεμίσουμε το σαθρό και σάπιο πολιτικό σύστημα των διεφθαρμένων ελίτ της χώρας:

  1. Η Ελλάδα θα καταγγείλει και θα μηνύσει στα αρμόδια δικαστήρια τις Σκοπιανές ελίτ οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έκλεψαν το Ελληνικό όνομα «Μακεδονία», αλλά και εξαπάτησαν τους Σκοπιανούς πολίτες με τη δημιουργία ψεύτικης ιστορικής ταυτότητας. Τα εγκλήματα δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητα, και προφανώς μια δημόσια παραδοχή και συγνώμη δεν είναι αρκετή.
  1. Ταυτόχρονα η Ελληνική πολιτεία θα προβεί σε διαβήματα και θα αξιοποιήσει κάθε ένδικο μέσο για να προκαλέσει την επιτέλους παραδοχή, εκ μέρους των Σκοπίων, της παραχάραξης της αλήθειας με τις εθνικιστικές ανοησίες οι οποίες κατέληξαν σε ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και προκαλούν μέχρι και σήμερα αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Ταυτόχρονα θα ζητήσει τις αυτονόητες αποζημιώσεις για τις ζημίες που έχουμε υποστεί από το ’91 μέχρι σήμερα ως έθνος.
  2. Όσο εξελίσσονται οι μηνύσεις και τα διαβήματα, οι πόρτες σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για τη γείτονα χώρα είναι προφανώς κλειστές μιας και η Ελλάδα επιτέλους δηλώνει το αυτονόητο: Δεν μπορεί να γίνει σύμμαχος μας μια χώρα με ιμπεριαλιστικές τάσεις εναντίον μας, η οποία μάλιστα μας έχει κλέψει την ιστορική κληρονομιά και ταυτότητα. Η χώρα μας μπορεί και πρέπει να ασκήσει και επιπλέον εργαλεία πολιτικής πίεσης για να πετύχει τη δικαίωση της. Αρκετά ανεχθήκαμε τις επιθέσεις και τη θυματοποίηση μας.
  3. Τέλος, επιβάλλεται και η δικαίωση των Ελλήνων πολιτών και ενώπιον των πολιτικών της χώρας μας οι οποίοι αφενός επέτρεψαν δια της ανικανότητας, της υποχωρητικότητας και της αδράνειας τους τα Σκοπιανά εγκλήματα να λάβουν χώρα, αφετέρου ακόμα και σήμερα δια της στάσης τους υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και οδηγούν σε καταστροφικά νομικά προηγούμενα για τη χώρα μας. Η πολιτική κατακραυγή και εκλογική απόρριψη τους πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ συλλογικές οργανώσεις πολιτών έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν σε μηνυτήριες αναφορές κατά των πολιτικών ιθυνόντων και όσων προσπαθούν ή προσπάθησαν να ξεπουλήσουν την Μακεδονία.

Με άλλα λόγια, όταν σας ξεφορτωθούμε, θα απελευθερωθούμε ως έθνος. Τότε θα αρχίσουν να αλλάζουν όλα.

Όσο έχουμε εσάς να μας επιβουλεύεστε, θα είμαστε πάντα ηττημένοι. Όσο διαρκεί αυτό το πολιτικό σύστημα η Ελλάδα και οι πολίτες της θα είναι πάντα υπόλογοι ακόμα και όταν έχουμε μαζί μας το ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτικό δίκιο, και την ίδια την αλήθεια.

Άρα ξέρουμε τι πρέπει να ξεφορτωθούμε.

  • Το πολιτικό σύστημα πρέπει άμεσα να καταστραφεί για να ανασυσταθεί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: