Με 215.281 ψήφους, και ποσοστό 55,99%, ο Αναστασιάδης επανεξελέγη Πρόεδρος της Κύπρου




Με βάση τα τελικά αποτελέσματα της επαναληπτικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κύπρο Κυπριανού, o επανεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξασφάλισε 215.281 ψήφους, που αποτελούν το 55,99% των εγκύρων ψήφων έναντι 169.243 ψήφων και ποσοστό 44,01% που εξασφάλισε ο Σταύρος Μαλάς.

Η αποχή ανήλθε σε 26,03%, τα άκυρα 2,65% και τα λευκά 2,99%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 384.524, ποσοστό 94,37%.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο, η ψηφοφορία έληξε κανονικά και η καταμέτρηση και η διαλογή των ψήφων έγινε κανονικά και στις 19.23 υπήρξε το αποτέλεσμα και της τελευταίας κάλπης.

Πρόσθεσε ότι στην επαναληπτική εκλογή ψήφισαν 407.475, εκλογείς, ποσοστό 73,97% του εκλογικού σώματος σε σχέση 71,88% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Ο Γενικός Έφορος, αφού είπε ότι εκ του αποτελέσματος της επαναληπτικής εκλογής Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται ο Νίκος Αναστασιάδης, πρόσθεσε ότι η ανακήρυξη θα γίνει στο στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στις 22.00

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε πλήρη ικανοποίηση για την τάξη και ομαλότητα που επικράτησε καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και την υπευθυνότητα που επιδείχθηκε από όλους και παρατήρησε ότι η ψηφοφορία διεξήχθη μέσα σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα, κατά τρόπο διαφανή, δημοκρατικό και αδιάβλητο.

«Η εντυπωσιακά ώριμη συμπεριφορά των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων υπήρξε καθοριστικός παράγοντας στη δημιουργία του κλίματος αυτού», συμπλήρωσε.

Ακολούθως ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των υποψηφίων και των κομμάτων για το θετικό πνεύμα συνεργασίας που είχαν επιδείξει, το οποίο, όπως είπε, συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Περαιτέρω ο Γενικός Έφορος Εκλογών ευχαρίστησε το Βοηθό Γενικό Έφορο Δημήτρη Δημητρίου και τους συνεργάτες του στο Υπουργείο, τους Εφόρους και Βοηθούς Εφόρους Εκλογών, τον Αρχηγό και τα μέλη της Αστυνομίας, τους Διευθυντές και το προσωπικό του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, του Κυβερνητικού Τυπογραφείου και άλλων υπηρεσιών, που εργάστηκαν με ζήλο, αφοσίωση και μεθοδικότητα και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Επίσης ευχαρίστησε τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας για τη συνεχή νομική υποστήριξη, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους 7.000 υπαλλήλους που εργάστηκαν ώστε να διεκπεραιωθεί η εκλογική διαδικασία.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Γενικός Έφορος διευκρίνισε ότι η εκλογική διαδικασία παρακολουθείτο από παρατηρητές του ΟΑΣΕ τόσο κατά τον πρώτο γύρο, όσο και κατά την επαναληπτική εκλογή.

ΚΥΠΕ Μαρία Φιλή
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/02/2018 21:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: