Μάριος Σαλμάς: Από εμένα έμαθε η Δικαιοσύνη τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis




«Δεν είχα φανταστεί ότι θα έφτανα στο σημείο να απολογούμαι και εγώ όταν αποκάλυπτα τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis”, είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δεν έχει λόγο να ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας και υπογράμμισε ότι εκείνος ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούσε η εν λόγω εταιρεία σε γιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλους, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε με πολιτικούς.

«Αν είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι μέρος του προβλήματος τότε ζητώ να με εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ήταν εκείνος που μείωσε την τιμή φαρμάκων μέσα σε μια νύχτα και κατακρήμνισε τον τζίρο της Novartis κατά 30%.

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο FBI είπαν ότι εκείνος ήταν ο Νο1 εχθρός για τη Novartis και γι αυτό δέχθηκε «πόλεμο» από Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

«Εντόπισα παράνομες χρηματοδοτήσεις σε δημόσιους λειτουργούς από τη Novartis», είπε ο Μάριος Σαλμάς και πρόσθεσε ότι αυτά τα στοιχεία βρίσκονται και στην ελληνική και την αμερικανική έρευνα.

“Μείωσα κατά τη θητεία μου τη φαρμακευτική δαπάνη κατά 100 εκατ. σε μηνιαία βάση”, είπε ο Μάριος Σαλμας και απαρίθμησε μια σειρά δράσεων που πραγματοποίησε ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας την περίοδο 2012 – 2013.

“Δεν έχω και δεν είχα λογαριασμούς στο εξωτερικό, όλα είναι πεντακάθαρα”, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σαλμάς.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: