Κίνηση για να κλείσουν τα οδοφράγματα στην Κύπρο: Απάντηση στις προκλήσεις του Ερντογάν




Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, με στόχο να σταλούν εκ νέου μηνύματα ότι η Τουρκία πραγματοποιεί νέα εισβολή στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην ΑΟΖ και θα διεκδικηθεί με συνθήματα και πλακάτ το κλείσιμο των οδοφραγμάτων ως μέτρο αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο και την Άντρη Δανιήλ, μιλώντας στoν ΑCTIVE o εκπρόσωπος της ομάδας πολιτών Γαλατικό χωριό Αλέκος Μιχαηλίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το να παρευρισκόμαστε σε διασκέψεις για την Κύπρο, λες και δεν συμβαίνει τίποτε, δεν μπορεί να αποτρέψει την Τουρκία από το να παραβιάζει διαρκώς τα κυριαρχικά δικαιώματα.

«Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων και έχουμε κουραστεί από αυτά τα αδιέξοδα. 40 και πλέον χρόνια συζητούμε με τους Τούρκους, μας λένε ότι υπάρχει καλή θέληση, μα δεν μας λέει ξεκάθαρα τι θέλει η Τουρκία. Προς το παρόν βλέπουμε μόνο παραβιάσεις στην ΑΟΖ. Η ετοιμότητα για επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων εξήγησε, αποτελεί μεν ριζοσπαστικό μέτρο αλλά θα μπορεί να καταστεί εργαλείο πίεσης προς τους Τ/Κ, να αποφασίσουν αν θέλουν να ζήσουν μαζί μας ή αν θέλουν να ζήσουν με την Τουρκία. Μόνο έτσι μπορούν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Καλούμε είπε, όλο τον κόσμο που αγωνιά για το μέλλον αυτού του τόπου και πιστεύει ότι με την Τουρκία στην ξηρά και τη θάλασσα δεν χτίζεται ειρήνη, να έρθει στην εκδήλωση. Έχουμε καλέσει και Κούρδους οι οποίοι βιώνουν στο πετσί τους την τουρκική προκλητικότητα.

Θέλουμε κατέληξε ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη στο νησί μας, πέρα από κομματικά καπέλα, στρατόπεδα και παρατάξεις.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: