Κι όμως, τα είπαν στα κρυφά, δύο φορές, Γκάμπριελ και Ερντογάν, λέει τώρα το γερμανικό ΥΠΕΞ




Δύο μυστικές συναντήσεις μεταξύ του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν και του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, έλαβαν χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε Ρώμη και Κωνσταντινούπολη.

Αυτό παραδέχθηκε σήμερα το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών –μέσω της εκπροσώπου του- στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε η κα. Αλντεμπάρ μετά από σχετική ερώτηση που αφορούσε δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο «μπορώ να επιβεβαιώσω πως ναι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Τσαβούσογλου, σε Ρώμη και Κωνσταντινούπολη. Θέμα των συναντήσεων ήταν η απελευθέρωση του δημοσιογράφου, Ντενίζ Γιουτσέλ, αλλά και η πορεία των γερμανο-τουρκικών σχέσεων».

Η κα. Αλντεμπάρ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτών των συναντήσεων που είχαν μείνει μέχρι σήμερα μυστικές.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, έκανε αναφορά και στους πέντε Γερμανούς υπηκόους, οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται για πολιτικούς λόγους σε τουρκικές φυλακές. Όπως είπε «θα πιέσουμε με όλα τα μέσα, πρώτα από όλα ώστε οι κρατούμενοι αυτοί να έχουν προξενική συνδρομή από τις γερμανικές αρχές στην Τουρκία, αλλά θα επιδιώξουμε και την απελευθέρωση τους. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για την γερμανική κυβέρνηση».

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 19/02/2018 13:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: