“Kαθησυχασμένος” από τις εξηγήσεις της Άγκυρας για την Αφρίν, δηλώνει ο Μακρόν




Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι νιώθει «καθησυχασμένος» από τις εξηγήσεις που έδωσε η Τουρκία αφότου ο ίδιος προειδοποίησε την Άγκυρα για το ενδεχόμενο μιας τουρκικής «εισβολής» στη βόρεια Συρία, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, στην Αφρίν.

«Δεν ανακαλώ τίποτα» από τις δηλώσεις, τις οποίες παραχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος την Τρίτη στην εφημερίδα Le Figaro, όπου επέκρινε τις τουρκικές επιχειρήσεις, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους στους δημοσιογράφους, τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Τυνησία.

«Σημειώνω ότι η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας σημαίνει αναμφισβήτητα ότι (οι επιχειρήσεις) δεν αφορούν τίποτ΄ άλλο από την ασφάλιση των συνόρων και ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να προχωρήσει βαθύτερα από τις θέσεις που έχει καταλάβει σήμερα, ούτε να παραμείνει για μεγάλο διάστημα στην περιοχή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Έχω καθησυχαστεί» σημείωσε.

«Εάν αποδεικνυόταν ότι αυτή η επιχείρηση επρόκειτο να πάρει άλλη μορφή από μια επιχείρηση για την καταπολέμηση ενός πιθανού τρομοκράτη που απειλεί την τουρκική μεθόριο και ότι θα επρόκειτο για μια επιχειρήση εισβολής, τότε, αυτή η επιχείρηση θα αποτελούσε ένα πραγματικό πρόβλημα» είχε προειδοποιήσει στις αρχές της εβδομάδας ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με τη Le Figaro.

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε την προειδοποίηση του προέδρου της Γαλλίας επιβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία και άλλες χώρες δεν μπορούν «να δίνουν μαθήματα» στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διευκρίνισε σήμερα ότι «εντός των επόμενων ημερών» θα συνομιλήσει εκ νέου στο τηλέφωνο με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ
AΠE-MΠE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: