Καμπανάκι για εκμετάλευση από ξένες χώρες του γαμπρού του Τράμπ: Ζητούν τον “έλεγχο” του




Αξιωματούχοι, από την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και τουλάχιστον δυο άλλες χώρες, στο παρασκήνιο έκαναν συζήτηση, για το πώς μπορούν να ελέγξουν τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό και στενό σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους , αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα, Washington Post.

Οι ξένοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων από το Ισραήλ και το Μεξικό, επιδίωξαν να εκμεταλλευτούν τους επιχειρηματικούς διακανονισμούς του Κούσνερ, τις οικονομικές του δυσκολίες, και την απειρία του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με αξιωματούχους που έχουν γνώση εκθέσεων των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο δικηγόρος του κ. Κούσνερ, Abbe Lowell, αν και του ζητήθηκε δεν αντέδρασε σε αιτήματα, να σχολιάσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Παρόλα αυτά, δεν είναι ξεκάθαρο, εάν οι εν λόγω χώρες, προχώρησαν στο να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά οι επαφές του κ. Κούσνερ με ξένους επιχειρηματίες, προκάλεσαν ανησυχίες μέσα στο Λευκό Οίκο, και ήταν ένας από τους λόγους που του αφαιρέθηκε η πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες, και η παρουσία στην άκρως απόρρητη ενημέρωση που λαμβάνει από τις μυστικές υπηρεσίες ο Πρόεδρος Τράμπ.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την Προεδρία ο Ντόναλντ Τράμπ, πολλά έμπειρα στελέχη, είχαν εκφράσει και δεν σταμάτησαν ποτέ, εγείρει σοβαρές αμφιβολίες και ανησυχίες για την ελεύθερη πρόσβαση του κ. Κούσνερ, σε άκρως απόρρητες και εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες, κάτι το οποίο έλυσε ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου χθες, Στρατηγός , Τζόν Κέλι, όταν υποβίβασε το βαθμό πρόσβασης του σε πληροφορίες, σε απλώς απόρρητες. Όπως έκανε και για μια σειρά άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Τράμπ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα, κάλυψε πλήρως το Στρατηγό Κέλι, δηλώνοντας ότι είναι θέμα δικό του και είναι απόλυτα βέβαιος ότι ο Στρατηγός θα πάρει τη σωστή απόφαση.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, του Αμερικανού Προέδρου, Στρατηγός, H.R. McMaster, πληροφορήθηκε ότι ο κ, Κούσνερ, είχε επαφές με ξένους αξιωματούχους για τις οποίες δεν ενημέρωσε επίσημα και ούτε τις συντόνισε με το Λευκό Οίκο.

Ο Στρατηγός McMaster, πληροφόρησε, για τις αδυναμίες και τις συναντήσεις του κ. Κούσνερ, τον Πρόεδρο Τράμπ, στην καθημερινή ενημέρωση που του κάνει.

Η εξέλιξη γύρω από το επίπεδο πρόσβασης του κ. Κούσνερ, σε άκρως απόρρητες και εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες, δείχνει ότι ο Στρατηγός Κέλι, αλλά και ο Στρατηγός, McMaster, έχουν πλήρως τον έλεγχο, πλέον, σε θέματα εθνικής ασφάλειας και λειτουργίας του Λευκού Οίκου, και ότι η προεδρία Τράμπ, έχει πλέον εισέλθει σε μια ώριμη φάση.

HellasJournal.com by Mignatiou.com
28/02/ 2018  07:15
Washington DC, USA
 
ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΠΑ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: