ΗΠΑ και σύμμαχοι, συγκρούονται με δυνάμεις του Άσαντ στην Ανατολική Συρία.




Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς από τον συνασπισμό δυνάμεων που ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από επίθεση κυβερνητικών δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που υποστηρίζονται από την Ουάσιγκτον, στην πόλη Deir ez-Zor, της ανατολικής Συρίας.

Ο συνασπισμός δυνάμεων των ΗΠΑ, σε δήλωσή του αναφέρει ότι η επίθεση έγινε σε απάντηση απρόκλητης επίθεσης, από δυνάμεις του καθεστώτος, σε γνωστή βάση του SDF, όπου ήταν παρών και Αμερικανοί Σύμβουλοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις αεροπορικές επιδρομές έχασαν τη ζωή τους εκατό μαχητές των κυβερνητικών δυνάμεων, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο μέγεθος απωλειών τέτοιου είδους που έχει επιφέρει ο συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολεμούσαν δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, και ότι ο συνασπισμός τους επιτέθηκε σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τους τρομοκράτες.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συγκρούσεις μεταξύ του συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ και δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ, έχουν αυξηθεί δραματικά. Η Ουάσιγκτον δείχνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει στον Άσαντ να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του συριακού εδάφους.

MIGNATIOU.COM, Reuters, BBC, AP
Αθήνα, Ελλάδα

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: