Η Τουρκία δεν αρκείται στην διχοτόμηση θέλει επικυριαρχικά δικαιώματα σε ολόκληρη την Κύπρο, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η Τουρκία δεν αρκείται στην διχοτόμηση θέλει επικυριαρχία σε όλη την Κύπρο, αναφέρει η Αλληλεγγύη

«Οι δηλώσεις εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι οι πόροι, θα πρέπει να μοιράζονται ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων, «δικαιώνουν» απόλυτα την πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη για επίτευξη λύσης του Κυπριακού, όπως τη θέλει ο ίδιος, με διαμερισμό δηλαδή και της ΑΟΖ και του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη, και προσθέτει: «Ας μην κατηγορεί άλλους ότι υποστήριζαν την διχοτόμηση. Το ζήτημα είναι ότι η Τουρκία δεν αρκείται στην διχοτόμηση, αλλά θέλει επιπλέον και επικυριαρχικά δικαιώματα στο υπόλοιπο κομμάτι του νησιού».

«Όσον αφορά τις δηλώσεις εκπρόσωπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ότι οι φυσικοί πόροι γύρω από την Κύπρο θα μπορούσαν να ωφελήσουν και τις δύο κοινότητες, εντάσσονται στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο με αυτές των ΗΠΑ. Σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/02/2018 12:42

Be the first to comment on "Η Τουρκία δεν αρκείται στην διχοτόμηση θέλει επικυριαρχία σε όλη την Κύπρο, αναφέρει η Αλληλεγγύη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*