Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να ανακοπούν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ζητά η ΕΔΕΚ




Σκληρή ανακοίνωση για τις κινήσεις Τουρκίας και ψευδοκράτους, με αιχμές κατά Αναστασιάδη, εξέδωσε η ΕΔΕΚ.

“Οι δηλώσεις εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος ως συμπλήρωμα των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας και της προσπάθειας αποδόμησης των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, επαναφέρουν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα η Κυπριακή Δημοκρατία, επιτέλους, να λάβει μέτρα κατά του κατοχικού καθεστώτος δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν Άγκυρα και κατοχικό καθεστώς:

Από τη μια προωθούν την αναγνώριση ενός παράνομου κατοχικού μορφώματος και την ίδια στιγμή να διεκδικούν οφέλη από την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία δεν αναγνωρίζουν.

Από τη μια να διεκδικούν ευρωπαϊκά δικαιώματα αλλά την ίδια στιγμή να εκπροσωπούν ένα παράνομο κατοχικό καθεστώς.

Με τη συναίνεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να λαμβάνουν ευρωπαϊκά κονδύλια για την πραγματοποίηση έργων και να τα χρησιμοποιούν για να καλύπτουν τεκμήρια και να συγκαλύπτουν τις εγκληματικές παρανομίες τους για τους αγνοούμενους.

Ως εκ τούτου η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να αντιδράσει και να λάβει μέτρα. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Η μέχρι σήμερα επίδειξη ψυχραιμίας και μη αντίδρασης στις προκλήσεις, όχι μόνο δεν έχει εκτιμηθεί αλλά αντίθετα εκλαμβάνεται ως αδυναμία και εκκολάπτει περαιτέρω ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος.

Γι’ αυτό ακριβώς και η κυβέρνηση οφείλει με προσεκτικούς χειρισμούς να λάβει μέτρα πλήρως εναρμονισμένα με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Γιατί μόνο έτσι υπάρχει ενδεχόμενο ανακοπής των προκλητικών ενεργειών του κατοχικού καθεστώτος”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/02/2018 11:10

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: