Η κατοχική Τουρκία υπηρετεί μόνο τα δικά της συμφέροντα, λέει το Κίνημα Αλληλεγγύη




«Τελευταία εισπράττουμε αφ’ υψηλού συνταγές να τα βρούμε με την κατοχική Τουρκία και να ξεχάσουμε την αρνητική ή θετική της πορεία προς την Ε.Ε. η οποία, έτσι και αλλιώς, δεν βοηθά στην επίλυση του Κυπριακού”.

“Ακόμα τα παπαγαλάκια της Τουρκίας μας υποδεικνύουν ότι οι εμμονές της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση της έντασης και τη διαφοροποίηση της στάσης της Τουρκίας. Παρόλα τα παθήματα μας, αυτοί που μεθοδικά και ανεύθυνα ροκανίζουν την κρατική μας οντότητα θέλουν τώρα να ξηλώσουν επίσης ό,τι σημαίνει η ένταξη μας στην Ε.Ε., στις αρχές και αξίες της οποίας παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι ανεξάρτητα από τις απογοητεύσεις που κατά καιρούς εισπράττουμε”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Η κατοχική Τουρκία -θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ανιστόρητος- δεν νοιάζεται για τα συμφέροντα των Τ/κ ούτε για τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού ως σύνολο. Υπηρετεί και μόνο τα δικά της συμφέροντα και κανενός άλλου».

«Αυτό το μήνυμα πρέπει να δώσουμε στο Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Η. Ε. που μας επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι η Κ.Δ. αναμένει από τη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί τον καταστατικό της χάρτη και να υπερασπιστεί, χωρίς εκπτώσεις και μασημένα λόγια, ένα κράτος μέλος των Η.Ε. που αφήνεται στις ορέξεις της Τουρκίας, η οποία αποδεδειγμένα δεν έχει σεβαστεί ούτε και σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα» καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
26/02/2018 13:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: