Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτη: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Ο διορισμός των νέων Υπουργών, η συνεχιζόμενη ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ με τις προκλήσεις της Αγκυρας και τις αντιδράσεις εταίρων στην ΕΕ και αλλού, οι έρευνες για πλήρη διαλεύκανση του φονικού στη Γερμασόγεια την Τσικνοπέμπτη και η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας της Κοφίνου είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Θρίλερ για γερά νεύρα» και αναφέρει ότι η Αγκυρα ξεπέρασε τα όρια της με τις προκλήσεις σε Ιμια και κυπριακή ΑΟΖ και ότι η Ιταλία στέλνει φρεγάτα στην περιοχή. Αλλού αναφέρει ότι στο νέο Υπουργικό η ανανέωση είναι πέραν του 50% , με τέσσερις γυναίκες, πολλούς σαραντάρηδες και πρόσωπα πέραν του σκληρού πυρήνα του ΔΗΣΥ. Επίσης η «Α» γράφει ότι ανανεώθηκαν 274,000 άδειες κυκλοφορίας με εισπράξεις που ανέρχονται στα 32 εκατομμύρια.

«Μέχρι τέλους θα το τραβήξουν οι Τούρκοι» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τη γεώτρηση στο τεμάχιο 3 και ότι η ΕΝΙ λέει ‘δεν μπορούμε να περιμένουμε για πολύ’. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι το νέο Υπουργικό είναι πιο τεχνοκρατικό και ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 50+. Αλλού αναφέρει ότι ο Συνεργατισμός αντλεί χρήματα με έκδοση καλυμμένων ομολόγων.

«Στο κενό οι παρεμβάσεις» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που αναφέρει πως ο Ερντογάν αποθρασύνεται και απειλεί Κύπρο και Ελλάδα με ‘μεσογειακό Αφρίν’. Αλλού ο «Φ» αναφέρεται στο νέο Υπουργικό και γράφει ότι ο ΠτΔ δεν επέλεξε άτομο στο νέο σχήμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ‘εχθρική ενέργεια΄ από τις δυνάμεις που τον αντιπολιτεύονται. Επίσης σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οδηγός βρήκε στο λεωφορείο του τσαντάκι με 10,000 ευρώ που το είχε ξεχάσει ηλικιωμένος επιβάτης και του το παρέδωσε.

Κάτω από τον τίτλο «Η φωνή του ΔΗΣΥ θα ηχεί δυνατά στο Προεδρικό» η «Χαραυγή» γράφει στο κύριό της θέμα ότι η σύνθεση του νέου Υπουργικού είναι ‘συναγερμικής’ αποδοχής με το σκληρό πυρήνα να διατηρεί στενές κομματικές σχέσεις με την Πινδάρου.
Σε άλλο δημοσίευμα γράφει για τις προκλήσεις στην ΑΟΖ και αναφέρει ότι η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας είναι χαλαρή. Επίσης η «Χ» γράφει ότι ανησυχούν τα πρώτα στοιχεία από το νάρκοτεστ.

Με τίτλο «Η Τουρκία διατυπώνει σκληρή προειδοποίηση» η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ γράφει στο κύριό της θέμα για τις νέες απειλές Ερντογάν και τις αναφορές της ΕΝΙ ότι ενδεχομένως να αποσυρθεί από το τεμάχιο 3. Επίσης αναφορά γίνεται στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε χθες. Αλλού προβάλλεται από την εφημερίδα η πρόθεση Τ/κ να προσφύγουν κατά τη; ΚΔ για διάκριση στο θέμα της παραχώρησης υπηκοότητας.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/02/2018 07:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: