Οι δυνατοί της Γης να αναλάβουν τις ευθύνες τους, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για την ΑΟΖ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος (Κ), εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου, απένειμε το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της, στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής Δημήτριο (2Α), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων γόνιμης αρχιερατείας και για τη συνολική εκκλησιαστική και ακαδημαϊκή προσφορά του. ΔΙακρίνονται επίσης ο πρόεδρος των Κυπρίων της Αμερικής Κυριάκος Παπαστυλιανού και ο πρώην πρόεδρος Πανίκος Παπανικολάου. ΑΠΕ ΜΠΕ, GANP, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
Είναι καιρός επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη και οι ισχυροί της Γης, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις του μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι `εμείς το καθήκον μας θα το κάνουμε και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω’.

Εκανε λόγο για `παλικαριές` των Τούρκων, λέγοντας ότι “εμείς δεν θα τους λαμβάνουμε υπόψη”.

“Είναι καιρός επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη και οι ισχυροί της Γης. Εάν θέλουν κάποιον να ατακτεί και να τον έχουν να κοκορεύεται, να απειλεί τους πάντες και τα πάντα, δουλειά δική τους. Εμείς το καθήκον μας θα το κάνουμε και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω”.

Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στις ΗΠΑ συμβάλλοντας στην επίλυση του Κυπριακού, λόγω των στενών επαφών που έχει με τους εκάστοτε προέδρους των ΗΠΑ.

Είπε ακόμη ότι όλοι γνωρίζουν τις ενέργειες της Τουρκίας, η οποία εισβάλλει σε άλλες χώρες και ξεσπιτώνει κόσμο, λέγοντας ότι η διεθνής αμφικτιονία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε την ευχή ο Θεός να δώσει λύση στο Κυπριακό, και σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα επιδεικνύει υποκρισία στο θέμα.

Η Κύπρος, είπε, έχει αδικηθεί κατάφωρα και πρόσθεσε ότι `αγωνιζομαστε για να έρθει σύντομα μια λύση δίκαιη και σωστή για όλους όσοι κατοικούν σε αυτό το νησί’.

Παρακαλώ, είπε, το Θεό, να μην φύγω από τον κόσμο χωρίς να δω τη λύση του Κυπριακού.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/02/2018

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal