Οι δικαστές για την Novartis: Να μην μετατρέπεται η Δικαιοσύνη σε μέρος του προβλήματος




Με αφορμή την εκκρεμή υπόθεση της Novartis και τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος».

Συγκεκριμένα, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis εντείνεται διαρκώς η πολιτική σύγκρουση με επίκεντρο της αντιπαράθεσης, τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε και την αξιοπιστία ή μη των μαρτυρικών καταθέσεων».

Η Ένωση υπενθυμίζει «ακόμα μια φορά προς κάθε κατεύθυνση τον σεβασμό στην εκ του Συντάγματος απορρέουσα διάκριση των εξουσιών, την ισοτιμία μεταξύ αυτών και ως εκ τούτου τον διακριτό ρόλο της δικαστικής εξουσίας» και προσθέτει:

«Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος».

Επίσης, αναφέρει η ΕΔΕ ότι, «οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους περιφρουρώντας με τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Τέλος αυτονόητη είναι, υπογραμμίζει η Ένωση, «η απαίτηση όλων, σε ένα Κράτος Δικαίου, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απαρέγκλιτη βεβαίως τήρηση των θεσπισμένων δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων».

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

12/02/2018 18:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: