Η διελκυστίνδα για τις δηλώσεις Πάιατ συνεχίζεται: “Πόλεμος” μεταξύ Μαξίμου και Ν.Δ.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ MIGNATIOU.COM

Συνεχίζεται και σήμερα ο πόλεμος της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας για τα όσα φέρεται να είπε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ κατά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις έρευνες του FBI την υπόθεση Novartis και κατά πόσο αυτές περιλαμβάνουν Έλληνες πολιτικούς.

Η Νέα Δημοκρατία δίνοντας σήμερα συνέχεια στην υπόθεση, υποστηρίζει ότι κατά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κύριος Πάιατ «άνοιξε μόνος του τη συζήτηση για τη Novartis και είπε, επί λέξει, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το FBI για την υπόθεση Novartis δεν εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολιτικός».

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση ήταν σε συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών.

«Μετά τη συνάντησή τους οι κ. Μητσοτάκης και Pyatt συμφώνησαν να εκδοθεί μια ανακοίνωση που να περιλαμβάνει και την κάτωθι δήλωση του Πρέσβη, η οποία μέσω των επιτελείων τους συντάχθηκε γραπτώς και στα ελληνικά και στα αγγλικά, ως είθισται, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία”.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της Ν.Δ.:

“Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς”. Aυτή είναι η δήλωση που είχε το θράσος να αμφισβητήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Δημ. Τζανακόπουλος και στη συνέχεια μέσω διαρροών του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι την αναπαρήγαγε δημοσίως ο κ. Pyatt μέσω Twitter. Αυτά είναι τα δεδομένα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες και ποιος προσπαθεί να τους χειραγωγήσει για να στοιχειοθετήσει μια αστήρικτη σκευωρία κατά των πολιτικών του αντιπάλων».

Την νέα ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε αναπάντητη η Κυβέρνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Υπογράμμισε πως η έρευνα των αμερικανικών Αρχών ξεκίνησε στο πλαίσιο ελέγχου των πολυεθνικών εταιρειών και τη συμμετοχή αυτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Όπως είπε, το FBI ελέγχει το κατά ποσό πολυεθνικές εταιρείες αναπτύσσουν πολιτικές διαφθοράς, «δεν ελέγχουν πολιτικά πρόσωπα».

Τόνισε μάλιστα, πως δεν μπορεί μια ξένη κυβέρνηση να στοχεύει σε πολίτες και υπενθύμισε ότι με την ίδια διαδικασία οι αμερικανικές Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα για τη Siemens και κατόπιν προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων και στελεχών της εταιρείας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως η ανακοίνωση της ΝΔ για τον κ. Πάιτ, εντάσσεται στην προσπάθειά της να δημιουργήσει εντυπώσεις, κάτι το οποίο -όπως εκτίμησε ο υπουργός- δεν θα καταφέρει.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις αναφερόμενοι στην συνέχιση της διαμάχης για τα όσα είπε ή δεν είπε ο κύριος Πάιατ,  επεσήμαναν ότι είναι λάθος η ανακύκλωση της για μικροκομματικούς λόγους.  Η εμπλοκή του Αμερικανού πρέσβη σημείωναν, δεν βοηθά καθόλου σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται και η βοήθεια των συμμάχων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία σε αυτή τη φάση.

Τα όποια οφέλη μπορεί να αποκομίσουν για επικοινωνιακούς λόγους  από αυτή την διελκυστίνδα, τα δύο κόμματα, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες στο HellasJournal, είναι μηδαμινής σημασίας σε σχέση με όσα διακυβεύονται αν εξασθενήσει η αποδυναμωθεί σε αυτή τη φάση η επιρροή που μπορεί να έχει ο  Αμερικανός πρέσβης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: