Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGΑ προς τον Δραγασάκη: Υπάρχουν 52 εκατ. “παγωμένα”




Υπόμνημα με το οποίο παρουσιάζουν ανάγλυφα την οικονομική κατάσταση του MEGA έστειλαν οι εργαζόμενοι του σταθμού στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Πριν από περίπου 10 ημέρες αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Μεγάλου Καναλιού, είχε συναντηθεί με συνεργάτες του κυρίου Δραγασάκη ώστε να εκθέσουν εκ νέου το ήδη γνωστό πρόβλημα και να ζητήσουν να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να καταφέρουν να πάρουν χρήματα από τους συνολικά 16 μισθούς που τους οφείλονται.
Στο σημερινό τους υπόμνημα οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως παρά τα όποια προβλήματα οι εργαζόμενοι κράτησαν ανοιχτό τον σταθμό εδώ και δύο χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του το 2016, 33.564.000 ευρώ και το 2017, 18.610.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι του MEGA επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής έχουν αποπληρωθεί προς τις τράπεζες για το δάνειο τον 98 εκατομμυρίων ευρώ, τόκοι 17,5 εκατ. και κεφάλαιο 17,7 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η δανειακή σύμβαση να εξυπηρετείται κανονικά μέχρι σήμερα.

Την ίδια στιγμή οι δεσμευμένες απαιτήσεις της εταιρείας από πελάτες της αγγίζουν τα 57,7 εκατ. ευρώ και όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να λάβουν μέρος ή όλα τα δεδουλευμένα τους χωρίς να πλήττονται βασικοί όροι προστασίας των τραπεζών.

«Αυτονόητο λόγω της υφιστάμενης δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, οποιαδήποτε αποδέσμευση χρηματικών ποσών από τα ως άνω αναφερόμενα, για την ικανοποίηση μισθοδοσίας των εργαζομένων, θα πρέπει να διατεθεί είτε απ’ευθείας από το τραπεζικό ίδρυμα είτε μέσω διαχειριστή πληρωμών», αναφέρει το υπόμνημα των εργαζομένων και καταλήγει:

«Τέλος, η οικονομική κατάσταση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ συγκριτικά με τους λοιπούς τηλεοπτικούς σταθμούς βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά τις υποχρεώσεις της και τα περιουσιακά της στοιχεία (απαιτήσεις, ταινιοθήκη, έγγειος ιδιοκτησία)».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ:

ERGAZOMENOI-MEGA011

26/02/2018 19:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: