Η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη (73-64) και «βλέπει» μόνο Μπαϊρότ




Νίκη που θα την βοηθήσει περισσότερο ψυχολογικά ενόψει του αγώνα με την Μπαϊρόιτ πέτυχε η ΑΕΚ επί του Άρη στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η Ένωση χωρίς τον αρχηγό της, Ντούσαν Σάκοτα (ένιωθε ενοχλήσεις στο πόδι) επικράτησε με 73-64, με τους Καββαδά, Λαρεντζάκη, Μπάρλοου και Μαυροειδή να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων.

Η Ένωση πανηγύρισε την 9η νίκη της σε 15 αγωνιστικές στην Α1 και πλέον συγκεντρώνεται στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαϊρόιτ που θα κρίνει την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη υπέστη την 4η διαδοχική ήττα της και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, σε απόσταση αναπνοής από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σημείωσε 18 πόντους για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Επέστρεψαν στις νίκες, Λαύριο και Κολοσσός Ρόδου, ενώ ο Προμηθέας πέρασε με διπλό από την έδρα του ΓΣΛ Φάρου.

Το Λαύριο άφησε πίσω την ήττα από την Κύμη στη Χαλκίδα και με μία μαγική εμφάνιση… αλά ΝΒΑ επικράτησε με 117-87 των Τρικάλων που ταξίδεψαν με απουσίες στην Αθήνα, για την 15η αγωνιστική της Α1.

Τραυματίστηκε σοβαρά ο νεαρός Δημήτρης Λεγκίκας του Λαυρίου, πριν το τέλος της 2ης περιόδου, όταν στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, έπεσε άτσαλα στο παρκέ. Ο 22χρονος αθλητής άρχισε να κλαίει και αποχώρησε με δάκρυα, την ώρα που οι φίλαθλοι του χάρισαν ένα θερμό χειροκρότημα.

Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα ο Κολοσσός, μετά το στραβοπάτημα στο Ρέθυμνο, επικρατώντας άνετα, 70-62, του Πανιωνίου στο Βενετόκλειο. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τι Τζέι Μπρέι με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Αυτή ήταν η 8η νίκη για τους Ροδίτες που έφτασαν τους 23 βαθμούς. Στις 2 νίκες σταμάτησε το νικηφόρο σερί του ουραγού Πανιωνίου (με Ρέθυμνο και ΓΣΛ Φάρο), καθώς στο νησί των Ιπποτών συμβιβάστηκε με τη 12η ήττα του.

Με επιμέρους σκορ 17-28 στην 4η περίοδο και τον Χρήστο Σαλούστρο (18π., 6ρ.) «καυτό» έξω από τα 6.75, ο Προμηθέας πέρασε νικηφόρα, 81-89, από τη Λάρισα επί του ΓΣΛ Φάρου.

Οι Αχαιοί πανηγύρισαν τη δεύτερη διαδοχική νίκη, μετά από αυτή επί του ΠΑΟΚ και 9η στο σύνολο. Η σημερινή ήταν η 2η σερί ήττα του ΓΣΛ Φάρου (προηγήθηκε αυτή επί του Πανιωνίου), με τους Θεσσαλούς να έχουν πρώτο σκόρερ τον Νόντα Παπαντωνίου με 21 πόντους.

Ασπασία Βελονάκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: