Γαλάζιος εμφύλιος στα “Social Media” μετά τη διαγραφή του Αντώναρου από τον Μητσοτάκη




Ένας ιδιότυπος “πόλεμος” έχει ξεκινήσει μέσω των social media μετά τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη Νέα Δημοκρατία το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο ίδιος ο Ευάγγελος Αντώναρος αμέσως μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του απάντησε με μια δήλωση μέσω Facebook στην οποία ανέφερε:

Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις. Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα. Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη “τίθεμαι” εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιέχομενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο. Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη σταση του κ. Μητσοτάκη.”

Ωστόσο τα “πυρά” του ιδίου ήταν όπως φαίνεται ήταν εκείνα που προκάλεσαν την οριστική ρήξη με την ηγεσία του κόμματος. Χθες το πρωί αναφερόμενος στις εξελίξεις για την υπόθεση της Novartis ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή είχε πει πως μέχρι στιγμής έχουμε δει την κορυφή του παγόβουνου αφήνοντας αιχμές για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αμέσως μετά τη λιτή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαγραφή του ο κ. Αντώναρος ξεκίνησε σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Γεωργιάδη γράφοντας στο λογαριασμό του στο Facebook:

Ο μουσαφίρης αντιπρόεδρος μολις είπε στην Γιάννα Παπαδάκου ότι “πάρτυ στο χώρο της υγείας γινόταν μέχρι το 2010.” Τουτέστιν: όλα γίνονταν καλά από τον Παπανδρέου και μετα (ενδιαφερον ε;;;;) κι όλα λάθος μέχρι τη διακυβερνηση Καραμανλή. Κατά τα άλλα αυτός ο κύριος είναι Νεοδημοκράτης…και βαζει τις κυβερνήσεις 2004-2009 (τοτε βουλευτής του ακροδεξιού ΛΑΟΣ ο εν λόγω κύριος) στο στόχαστρο!!!

Ακολούθως αναρτώντας μια φωτογραφία του μαζί με τον Κώστα Καραμανλή έγραψε: “Κανείς δεν μπορεί να με ταρακουνήσει. Από πού να με διώξει; Από το σπίτι μου;

Στην επίθεση Αντώναρου πάντως απάντησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter τον χαρακτήριζε τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο σκέψεις προκαλεί η κίνηση του εκ των στενότερων συνεργατών του Κ. Καραμανλή, Θοδωρή Ρουσόπουλου, να λειτουργήσει πυροσβεστικά υπερασπιζόμενος με δήλωσή του τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έχω να κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου και στους ανθρώπους στους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί. Στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή δυστυχώς η αντίληψη που υπήρχε και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. , την οποία έζησα στην πλάτη μου και ζουν σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις του κόμματος , αυτή η αντίληψη της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακριά από το κόμμα. Πρέπει η ΝΔ ως συντεταγμένο κόμμα να πάρει κάτι ως παράδειγμα από το ΣΥΡΙΖΑ. H ΝΔ έχει μια πολιτική που είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα στον τόπο και εκεί πρέπει όλοι να επικεντρωθούν. Αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα το οποίο υπηρετώ αυτό θα είναι εις βάρος μας. Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν», ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: