«Φωτιά» στην κορυφή, «φωτιά» και στην «ουρά» της Super League




Μία από τις καθοριστικότερες αγωνιστικές, τόσο αναφορικά με την κορυφή και τον τίτλο, όσο και σχετικά με την παραμονή στην Super League, μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί η 23η «στροφή» του πρωταθλήματος.

Ο πρωτοπόρος και επίδοξος πρωταθλητής ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Ολυμπιακό και σε περίπτωση νίκης, όχι μόνο θα καταστεί το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, αλλά θ΄ αφήσει τους πρωταθλητές σε απόσταση εννέα βαθμών. Η ψυχολογία των παικτών του Ρασβάν Λουτσέσκου βρίσκεται στα ύψη, ωστόσο το «βάρος» και η «πίεση» για επιστροφή στον τίτλο μετά από 33 χρόνια, ίσως παίξουν τον ρόλο τους. Πέραν των άλλων, οι γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής στην έδρα τους, απέναντι σ΄ έναν αντίπαλο που είτε θα «παραδοθεί», είτε θα αποδειχθεί «πληγωμένο θηρίο». Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτε, ενώ ταυτόχρονα έχουν να κερδίσουν πολλά. Σε περίπτωση νίκης μέσα στην Τούμπα θα ξαναβάλουν «φωτιά» στην κορυφή και το πρωτάθλημα θ΄ αποκτήσει νέο ενδιαφέρον.

Ισοπαλία στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θέλουν άπαντες στην ΑΕΚ. Αν και είναι λογικό να υπάρχει ικανοποίηση στο «στρατόπεδο» της Ενωσης από τον -σε ποδοσφαιρικό επίπεδο- άδικο αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, αναμένεται να παρουσιασθούν έτοιμοι στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει -τουλάχιστον- την τέταρτη θέση που οδηγεί στο νέο Europa League και το βασικό τους κίνητρο είναι το γόητρο. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που διατηρούν βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας σε εκκρεμότητα το ντέρμπι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου.

Στην «μάχη της ουράς», η ΑΕΛ φιλοξενεί τον Πλατανιά σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση από αυτές που θεωρούνται «εξάποντες», ενώ ο Απόλλων Σμύρνης έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στην Ξάνθη, με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα που διεκδικεί ένα «ευρωπαϊκό εισιτήριο». Δύσκολο έργο έχει και η Κέρκυρα στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον εξαιρετικά βελτιωμένο Παναιτωλικό, όπως και η Λαμία που φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να αναζητούν «εκδίκηση» για τον αποκλεισμό από το κύπελλο και κυρίως την εμφατική ήττα με 4-1 στην Φθιώτιδα.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός και Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης, ενώ το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

======================

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός

17!15 Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης

19:30 Παναθηναϊκός-Λαμία

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

======================

15:00 Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης

17:15 ΑΕΛ-Πλατανιάς

17:15 Παναιτωλικός-Κέρκυρα

19:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

======================

19:30 Ατρόμητος-ΑΕΚ

23/02/2018 11:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: