Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στον Σαχινίδη της ΧΑ για συκοφαντική δυσφήμιση της Λιάνας Κανέλη




Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε το Α’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον βουλευτή Πέλλας της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Σαχινίδη που κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον βουλευτή με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα Έδρας που εισηγήθηκε την επιβολή ποινής 20 μηνών.

Η κατηγορία αφορά όσα είχε αναφέρει σε βάρος της βουλευτή από του βήματος της Βουλής ο καταδικασθείς τον Δεκέμβριο του 2015, όπου είχε χαρακτηρίσει την κ. Κανέλλη , “ηθικό αυτουργό” της δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το 2013. Η επίμαχη φράση για την οποία ο βουλευτής δέχθηκε σύσταση από τον προεδρεύοντα να ανακαλέσει και κατέληξε στην καταδίκη του ανέφερε: «Χθες από το βήμα αυτό, αργά το βράδυ παρακολουθήσαμε μια ομιλία του θηλυκού Στάλιν, της κ. Λιάνας Κανέλλη η οποία προτίμησε αντί να αναφερθεί στον προϋπολογισμό να αναφερθεί ξανά στην Χρυσή Αυγή. Θυμίζω ότι ήταν αυτή που αυτό το βήμα είχε πει ότι από το Πέραμα έως το Κερατσίνι φασίστας δεν θα μείνει. Την καταγγέλλω ως ηθικό αυτουργό για τη δολοφονία των δύο συντρόφων μας».

Σχετικά με την απόφαση η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, δήλωσε τα εξής:

«Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει μόνο από την “ελευθερία” του πολιτικώς παραλόγου, συνήθη, δηλαδή, πρακτική των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων που επιδίδονται, εκτός των άλλων, και στην αποδόμηση-δολοφονία χαρακτήρων. Όταν όλα τούτα έχουν κοινοβουλευτικό μανδύα τότε κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Όταν ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (προϋπολογισμός του 2015) για να επιτεθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα και εμένα προσωπικά διασπείροντας εν γνώσει του ψεύδη χωρίς τη δυνατότητα, επί τόπου, αντίλογου τότε δεν ασκεί πολιτική αλλά στοχοποιεί ανθρώπους και ασκεί μαύρη προπαγάνδα».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

09/02/2018 16:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: