Ευάγγελος Βενιζέλος: Η μεγαλύτερη και η προχειρότερη σκευωρία της μεταπολίτευσης




«Με την πρότασή σας με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία και το κράτους δικαίου», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαριστώντας ειρωνικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για το ότι τον συμπεριέλαβαν στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή.

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε το όνομά μου στη δικογραφία από συνήθεια. Κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό από άλλες προσπάθειες σπίλωσης εναντίον μου. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis είπε: «Την επωάζεται πολιτικά και δικαστικά ως κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο, γιατί λοιπόν ξαφνικά υπάρχει αυτή η επιτάχυνση; Γιατί γίνατε τα καλύτερα delivery boy, γλείφετε εκεί που φτύνατε για την οικονομία».

Ο ίδιος άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε οικονομία και εξωτερική πολιτική για να δικαιολογήσει τον λόγο για τον οποίο ήρθε τη συγκεκριμένη περίοδο στη Βουλή η πρόταση για εξεταστική επιτροπή.

«Έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση στη Δικαιοσύνη και θίγεται η εσωτερική ανεξαρτησία της», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στρέφοντας τα «πυρά» του κατά της διευθύντριας του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έχει παραβιαστεί ο κώδικας ποινικής δικονομίας σε όλη τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και τόνισε ότι πρόκειται για «μια συκοφαντική επίθεση, μια σκευωρία, μια προκαταρκτική επιτροπή χωρίς ουσία, που δημιουργεί αχλή προς τις δωροδοκίες, δεν εξετάζει τις απιστίες και θωρακίζει τον κύριο Κουρουπλή»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: