File Photo: Η Ναταλί Κακκαβά, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο Μιχάλης Ιγνατίου στην έκτακτη εκπομπή του Mega. Φωτογραφία via Mega

Επιτέλους: Η Εισαγγελία Αθηνών ερευνά τον εμπαιγμό εναντίον των εργαζομένων του Mega

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των εργαζομένων στο Mega, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή κυρίως, ανακοινώσεις της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) που αναφέρονται σε «εμπαιγμό» των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού.

Αντικείμενο της έρευνας είναι τόσο το ζήτημα των δεδουλευμένων των εργαζομένων όσο και αυτό των ασφαλιστικών τους εισφορών. Η εντολή της έρευνας ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σίλια Αρβανίτη.

Όπως είναι γνωστό, οι μέτοχοι του καναλιού, αποφάσισαν χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας προς τους εργαζομένους, να κλείσουν το κανάλι και να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον των ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά για να τους μαζεψουν τα τελευταία 2 χρόνια 55 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, στα 27 χρόνια λειτουργίας του, το Mega απέφερε σε κέρδη στους μετόχους, περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την ενέργεια της Εισαγγελίας Αθηνών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με το ζήτημα των εργαζομένων του Τ/Σ «MEGA», με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που αναφέρεται στον εμπαιγμό των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού από την εργοδοσία.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί τόσο στο ζήτημα των δεδουλευμένων των εργαζομένων, όσο και αυτό των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Η ΕΣΗΕΑ, έχοντας απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, παραμένει στη διάθεσή της προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για την χθεσινή ανακοίνωση της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ A.E.», στην οποία αναφέρεται ότι: «εξήντλησε όλες τις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει κάτω από τις προαναφερόμενες πολύ δύσκολες συνθήκες» και ότι «θα προχωρήσει από εδώ και πέρα με βάση τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία». Η ανακοίνωση προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση καθώς οι συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα εμπαίζονται όλους αυτούς τους μήνες.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι δήλωναν, δήθεν, ότι προσπαθούσαν να πετύχουν την εξυγίανση της εταιρείας και να διασώσουν τη λειτουργία του σταθμού και τις θέσεις εργασίας. Δίδονταν αφειδώς υποσχέσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, οι οποίοι κράτησαν τον σταθμό ζωντανό και ανταγωνιστικό, την ίδια ώρα που τα έσοδα κάλυπταν χρέη των μετόχων στις Τράπεζες, χωρίς κανένα όφελος για τους ίδιους. Όταν έφθασαν σε συμφωνία με τις Τράπεζες, κατά τη δήλωση των Τραπεζών ενώπιον του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, όχι μόνο δεν προσήλθαν για την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά εγκατέλειψαν στην κυριολεξία το MEGA και τους εργαζόμενους στην τύχη τους, με μία και μόνη ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, οι μέτοχοι – μέσω του Δ.Σ. της εταιρείας – επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και τελικά στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, και με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Αναρωτιόμαστε, τι νόημα είχαν άραγε οι συναντήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων με τους μετόχους, οι οποίοι τους διαβεβαίωναν για το σταθερό τους ενδιαφέρον να διασώσουν τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού;Πώς συμβιβάζονται όλες αυτές οι υποσχέσεις με τη δήλωση ότι προτίθενται να καταβάλουν μόλις 750.000 € για μισθοδοσία ενώ τα υπόλοιπα ζητούν να καταβληθούν από τις Τράπεζες;

Οι εργαζόμενοι, μετά τον αγώνα που έδωσαν, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, δεν αξίζουν τέτοιας τύχης και δεν πρόκειται να την δεχθούν. Κράτησαν όρθιο το MEGA χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και πίστεψαν σε όσα τους υπόσχονταν, θεωρώντας ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί για τελευταία φορά τους μετόχους, τις Τράπεζες και την κυβέρνηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να καταβάλουν τα οφειλόμενα 17 μηνών στους εργαζόμενους και με καλή θέληση να επιλύσουν το πρόβλημα. Ας σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός.

Be the first to comment on "Επιτέλους: Η Εισαγγελία Αθηνών ερευνά τον εμπαιγμό εναντίον των εργαζομένων του Mega"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*