Eπεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στη Κοφίνου, δύο συλλήψεις αλλοδαπών




Τα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου αφορούσαν την αποκοπή των επιδομάτων (ΕΕΕ) από μικρό αριθμό αιτητών ασύλου, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που εφαρμόζονται για όλους ανεξαιρέτως και καμία σχέση δεν είχαν με τις συνθήκες διαβίωσης ή διατροφής, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου εκ μέρους του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο Δελτίο Τύπου διευκρινίζεται ότι χθες βράδυ μικρή ομάδα αιτητών ασύλου, η οποία ήρθε στην Κύπρο από την Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος μετεγκατάστασης, προέβηκε σε βανδαλισμούς και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ιατρείο, στο γραφείο των μεταφραστών και επίσης έκαψαν ολοσχερώς το γραφείο όπου στεγάζονται οι Εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εργάζονται στο Κέντρο μέσω του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

“Η έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας επανέφερε την ηρεμία στο χώρο και έγιναν δύο συλλήψεις και αναζητούνται ορισμένα ακόμα άτομα τα οποία πρωταγωνίστησαν στους βανδαλισμούς. Σήμερα το πρωί, συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας έχουν καθαρίσει τους χώρους και το Κέντρο Υποδοχής και οι υπηρεσίες του λειτουργούν κανονικά”, αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ, Λευκωσία
17/02/2018 13:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: