Επί ποδός η Τροχαία σε όλη τη χώρα για την έξοδο του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας




Από αύριο τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ αυξημένη δύναμη της Τροχαίας θα βρίσκεται σε σημεία όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, στις εισόδους και εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ σε βασικές διασταυρώσεις θα υπάρχουν πεζοί τροχονόμοι για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα ειδικά συνεργεία της Τροχαίας θα πραγματοποιούν ελέγχους για τον εντοπισμό οδηγών που κυκλοφορούν υπό την επήρεια αλκοόλ, για υπερβολική ταχύτητα και άλλες παραβάσεις.

Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης όσων φύγουν από τα αστικά κέντρα θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Τροχαίας και σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς τραίνων και υπεραστικών λεωφορείων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: