Ενέργειες που θα προκαλέσουν κόστος στο κατοχικό καθεστώς ζητά ο Σιζόπουλος




“Η κυβέρνηση θα πρέπει το συντομότερο να προχωρήσει σε ενέργειες που θα προκαλέσουν κόστος στο κατοχικό καθεστώς σε σημείο που να είναι αντιληπτό από τους εκπρόσωπους του”, αναφέρει ο επικεφαλής της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

“Η συνέντευξη του εκπροσώπου του κατοχικού καθεστώτος, κ. Ναμί, στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επιβεβαιώνει την προκλητική συμπεριφορά των εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος οι οποίοι μέσα από προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες, συνεπικουρούμενες από την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα, επιχειρούν στην ουσία να αποδομήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, να σταματήσουν τους ενεργειακούς σχεδιασμούς, να παγοποιήσουν την αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου κατά τρόπο εκβιαστικό, ετσιθελικό και στη λογική ότι «τα θέλουμε όλα».

Αυτό ακριβώς επιβάλλει ότι θα πρέπει με ψυχραιμία, σωστούς σχεδιασμούς, συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις, η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτές τις προκλήσεις. Κατά την άποψή μας θα πρέπει το συντομότερο να προχωρήσει σε ενέργειες που θα προκαλέσουν κόστος στο κατοχικό καθεστώς σε σημείο που να είναι αντιληπτό από τους εκπρόσωπους του.

Γι’ αυτό θεωρούμε ότι ως τέτοιες επιλογές άμεσα πρέπει να προωθηθούν τα ακόλουθα:

Να κινηθούν διαδικασίες τερματισμού της χρηματοδότησης οποιωνδήποτε έργων στο κατοχικό καθεστώς από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι τέτοια χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να συγκαλύψουν το μεγάλο έγκλημα των αγνοουμένων.

Να γίνει άμεση ανάκληση των ταξιδιωτικών εγγράφων και ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από όσους αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος τα κατέχουν. Δεν μπορούν άτομα τα οποία δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, τα οποία λειτουργούν αποσχιστικά και προχωρούν σε ενέργειες αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, να κατέχουν αυτά τα έγγραφα και να τα αξιοποιούν.

Παράλληλα θα πρέπει μεθοδευμένα με τη συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων να διαμορφωθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων ενδεχομένως με συντονισμένες, αναβαθμισμένες και κλιμακούμενες ενέργειες, αξιοποιώντας συμφέροντα και συμμαχίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
25/02/2018 15:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: