Εμείς θα πληρώσουμε τοις μετρητοίς και τα Σκόπια επί πιστώσει, κατηγορεί η Ντόρα την κυβέρνηση




«Η μόνη συμφωνία που μπορεί να υπάρξει τώρα θα αφορά στην ονομασία της ΠΓΔΜ και δεν θα αντιμετωπίζει το βασικό θέμα του αλυτρωτισμού. Δηλαδή, θα αλλάξει το όνομα της ΠΓΜΔ με ένα τυχόν νέο όνομα και θα στείλει τα υπόλοιπα σημαντικά στις καλένδες» τονίζει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και εξηγεί ότι έτσι «εμείς θα πληρώσουμε τοις μετρητοίς και τα Σκόπια επί πιστώσει. Ταυτόχρονα θα έχουμε χάσει τον μοχλό πίεσης που είναι το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Αυτό θα είναι μεγάλη ήττα για τη χώρα».

Αναφερόμενη στο ονοματολογικό των Σκοπίων υποστηρίζει ότι «η λύση του ζητήματος προϋποθέτει κυρίως την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού», σημειώνει ότι «εάν καταλήξουμε σε μια σοβαρή συμφωνία, η οποία θα αντιμετωπίζει όλα τα επιμέρους ζητήματα, μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό θα ήταν αποδεκτή», εκτιμά όμως ότι απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο.

«Και εγώ δεν θα ήθελα τον όρο Μακεδονία, όμως το ζήτημα είναι αν αυτό είναι εφικτό» δηλώνει η πρώην υπουργός και υπογραμμίζει ότι «όταν η κυβέρνηση πει πώς θα αντιμετωπίσει τις εσωτερικές της διαφωνίες και παρουσιάσει την επίσημη πρότασή της, να είστε σίγουροι ότι εμείς θα κάνουμε το εθνικά υπεύθυνο».

Σε ερώτηση για το εάν πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα για το ζήτημα τονίζει «το να προτείνει σήμερα ο υπουργός ‘Αμυνας να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα δείχνει το μέγεθος της άγνοιας και της επικινδυνότητας αυτής της κυβέρνησης». Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη επιτίθεται στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του ζητήματος και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να προσπαθήσει να λύσει το ζήτημα με εθνική συνεννόηση και συναίνεση, από την αρχή χειρίστηκε το ζήτημα μικροπολιτικά, με στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

04/02/2018 09:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: