“Εκδιώξτε τους Κούρδους από την συμμαχία των SDF”, η απαίτηση της Άγκυρας από τις ΗΠΑ




Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα πως είπε στον αμερικανό ομόλογό του, τον Τζιμ Μάτις, ότι η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας θα πρέπει να εκδιωχθεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), την πολιτοφυλακή που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Νουρετίν Τζανικλί δήλωσε επίσης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες αφού συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, πως αμφισβήτησε τη δήλωση του Μάτις ότι στις SDF κυριαρχούν οι Άραβες, λέγοντας πως η δύναμη ελέγχεται πλήρως από την YPG.

Τα σχόλιά του μεταδόθηκαν απ’ ευθείας από την τουρκική τηλεόραση.

Ο Τζιμ Μάτις, ο οποίος είχε συναντηθεί χθες Τετάρτη με τον τούρκο ομόλογό του, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους στη Συρία παρά τις διαφορές τους.

«Πιστεύω ότι βρίσκουμε κοινό έδαφος και υπάρχουν περιοχές μη κοινού εδάφους, όπου μερικές φορές ο πόλεμος σου προσφέρει μόνο κακές επιλογές», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης του ΝΑΤΟ.

«Όμως αυτό που έχει σηματοδοτήσει την επικοινωνία μας είναι η απόλυτη εντιμότητα και διαφάνεια μεταξύ μας… Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για να βρούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε ότι οι θεμιτές ανησυχίες τους θα απαντηθούν», πρόσθεσε ο Μάτις.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

15/02/2018 14:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: