“Δεν ξέρετε γεωγραφία”, απαντά το ΥΠΕΞ στις τερατολογίες Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια τους ανηκουν




Σε οξείς τόνους, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά, δια του Εκπροσώπου του, Αλέξανδρου Γεννηματά, στους ισχυρισμούς του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για το θέμα των Ιμίων.

Αιχμηρή απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς στον Τούρκο ομόλογό του και στους ισχυρισμούς του σχετικά με τα Ίμια ότι «είναι υπό τουρκική κυριαρχία».

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου” τόνισε ο κ. Γεννηματάς επισημαίνοντας ότι η γειτονική χώρα “εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».

Σημειώνεται ότι, σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών διατύπωσε, μεταξύ άλλων, τον ισχυρισμό ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

Ειδικότερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση του υποστηρίζει πως:

“Σε μία δήλωση που έγινε σήμερα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ο ισχυρισμός ότι έγινε έντονο διάβημα από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με ένα επικίνδυνο περιστατικό στα “Καρντάκ”, παρουσία του δικού μας Γενικού Γραμματέα. Δυστυχώς με αυτή τη δήλωση, η ελληνική πλευρά, παραπλανά την κοινή γνώμη και παραποιεί τα γεγονότα όπως πάντα».

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης, το τουρκικό ΥΠΕΞ ξεπερνώντας κάθε όριο τονίζει ότι:

“Η αλήθεια είναι πως ο γ.γ. του υπουργείου μας χθες το βράδυ κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα (“Καρντάκ”) Ίμια, τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα. Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη στάση».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: