“Δεν θέλω να δω τον Νεϊμάρ με την φανέλα της Ρεάλ”, λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι




Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, επισκέφτηκε τα γραφεία της εφημερίδας της Μαδρίτης «As», με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων κυκλοφορίας της.

Ο 62χρονος Ισπανός πολιτικός, επικεφαλής του δεξιού Λαϊκού Κόμματος από το 2004, γνωστός φίλαθλος της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και μέλος της από το 1986, μίλησε για τις αναμετρήσεις με την Παρί Σ.Ζ στο Champions League, την Ατλέτικο Μαδρίτης, το πρωτάθλημα, το ισπανικό ποδόσφαιρο, την Euroleague και τον αθλητισμό γενικότερα, έδωσε την δική του ενδεκάδα για το Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει, πως δεν επιθυμεί να φορέσει το καλοκαίρι ο Νειμάρ τη φανέλα της «βασίλισσας».

«Σε ένα παιχνίδι, όπως είναι αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί Σ.Ζ., όλα μπορεί να συμβούν. Μην ξεχνάμε ότι είναι το Champions League είναι η διοργάνωση της Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα το έχει περισσότερη ανάγκη, μετά την πορεία της στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είναι οι ίδιοι που πέρυσι ήταν πρωταθλητές και έχουν κερδίσει τρία από τα τελευταία τέσσερα Champions League. Νομίζω ότι μπορούμε να τους αφήσουμε στο δρόμο τους», είπε ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.

«Σίγουρα οι φίλαθλοι στην Παρί Σ.Ζ κοιτάζουν περισσότερο την επιθετική της τριάδα. Όμως είναι μία ομάδα και με άλλους εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Βεράτι, ο Ραμπιό και αυτός από την Αργεντινή ο Λο Σέλσο. Πρόκειται να είναι δύο συναρπαστικοί αγώνες μεταξύ δύο από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Η Ρεάλ έχει Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο. Εγώ πιστεύω σε αυτούς. Οσο για τον Νεϊμάρ, εγώ δεν θα ήθελα να φορέσει την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαι μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1986. Ξέρω ότι με αυτά τα χρόνια θα μπορούσα να γίνω πρόεδρός της, αλλά είναι πολύ δύσκολο να είσαι πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαι όμως επίσης και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Λεντόιρο, ο οποίος έκανε πολλά για μία ομάδα που ήταν σε θέση να κερδίσει ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα. Ειλικρινά, δεν κατάλαβα την πρόσληψη Σέεντορφ, ο οποίος ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά έχει μικρή εμπειρία ως προπονητής. Ακόμα κι έτσι, εύχομαι όλη την τύχη για να μείνει στην πρώτη κατηγορία», πρόσθεσε.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σχετικά με την αντιπαλότητα Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης. «Δεν έχω πάει στο Wanda Metropolitano. Θα δούμε αν μπορώ να παρακολουθήσω το παιχνίδι της Ισπανίας εναντίον της Αργεντινής. Οι οπαδοί της Ρεάλ δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους τις Ατλέτικο, που είναι απίστευτοι. Και οι περισσότεροι υπουργοί μου είναι με την Ατλέτικο Μαδρίτης», συμπλήρωσε, θυμίζοντας την παρουσία του στους δύο τελικούς Champions League, μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο (Λισσαβόνα το 2014 και το Μιλάνο 2016):

«Θα ήθελα πολύ να δω την Ατλέτικο Μαδρίτης να κατακτά ένα Champions League, όχι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, προφανώς. Βλέπω ποδόσφαιρο όποτε μπορώ, όπως παρακολουθώ τένις και μπάσκετ», ενώ απάντησε και στη διαμάχη με την Euroleague. «Υπάρχουν πολλά παιχνίδια σε Euroleague και πρωτάθλημα. Η λύση είναι να ενισχύσουμε περισσότερο τα εγχώρια πρωταθλήματα, επειδή συμμετέχουν όλες οι ισπανικές ομάδες. Η Euroleague θα πρέπει να είναι όπως το Champions League, που έχει λιγότερα παιχνίδια. Αν νομίζετε ότι η Ισπανία είναι η Μαδρίτη, τότε είναι εντάξει, αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχουν πολλές ομάδες στις επαρχίες της χώρας».

Η εθνική ομάδα της Ισπανίας έχει τέσσερις μήνες μέχρι το Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο που κέρδισε ήδη στη Νότια Αφρική το 2010. «Βλέπω την ομάδα πολύ ικανή να κατακτήσει το τρόπαιο. Θα έχει σοβαρούς ανταγωνιστές τη Γερμανία, τη Βραζιλία ή την Αργεντινή, για παράδειγμα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να ονειρευτούμε, μετά την φάση της προετοιμασίας που έχουν κάνει, τόνισε, ενώ τόλμησε να πει την δική του ιδανική ενδεκάδα: «Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Σίλβα, Κόκε, Ινιέστα, Μάτα, Ασπας».

13/02/2018 09:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: