Δεν πήγε στο γεύμα με τους Βορειοκορεάτες ο Μάϊκ Πένς. Σκληρή η στάση των ΗΠΑ έναντι της Β. Κορέας!




Ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάϊκ Πένς, δεν πήγε στο γεύμα της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όπου ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον εθιμοτυπικό Πρόεδρο, της Βόρειας Κορέας, Kim Yong-nam.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος βρέθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής κοντά με τον Βορειοκορεάτη αξιωματούχο, αλλά και οι δυο απέφυγαν να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο.

Σε αντίθεση, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, είχε χειραψία με την αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, Kim Yo-jong, στη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων.

Οι αγώνες λαμβάνουν χώρα στη σκιά της μεγάλης έντασης των τελευταίων μηνώ, γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, και τις δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από το καθεστώς, Κίμ.

Ο Αντιπρόεδρος Πένς, πήγε στην δεξίωση της τελετής έναρξης των αγώνων και αποχώρησε μετά από πέντε λεπτά. Αν και ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon, και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, είχαν χειραψία με τον Ανώτερο αξιωματούχο της Βόρειας Κορέας, ο κ. Πένς το απέφυγε.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας για έχει συνομιλίες με την αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας, αύριο Σάββατο.

Ο Αντιπρόεδρος Πένς, ο Πρόεδρος Μούν, αλλά και ο εθιμοτυπικός Πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, κάθονταν πολύ κοντά κατά τη διάρκεια της τελετής, όπως και η αδελφή του Κίμ. Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος έφερε στη Νότια Κορέα, ως καλεσμένο του, τον Φρέντ Γουορμπιέρ,  πατέρα του νεαρού Αμερικανού, που πέθανε μετά την αποφυλάκισή του από φυλακή της Βόρειας Κορέας.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, κάνει μεγάλη προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τη διπλωματική προσέγγιση με το Βορρά, μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων, και πιέζει δημόσια για διάλογο μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

Η Ουάσιγκτον από την πλευρά της, αντιμετωπίζει με μεγάλη καχυποψία και ως κίνηση προπαγάνδας τις κινήσεις του καθεστώτος Κιμ , με αφορμή τους αγώνες, και κράτα σκληρή στάση. Μάλιστα, ανακοίνωσε  με την άφιξη του Αντιπροέδρου Πένς, στη Νότια Κορέα, νέα σκληρή δέσμη κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας.

9 Φεβρουαρίου, 2018  20:00
MIGNATIOU.COM, Reuters, AFP
Αθήνα, Ελλάδα
ΑΛΛΕΣ  ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: