Δεν πάει στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος του Μεξικού: Καβγάς με Τράμπ για το τείχος




Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόνλαντ Τράμπ, δεν κάνει πίσω στην άποψή του ότι το Μεξικό θα πρέπει να πληρώσει για να κτιστεί το τείχος στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε, Πένια Μιέτο, να ακυρώσει το προγραμματιζόμενο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, και τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο, με τον κ. Τράμπ.

Οι δύο Πρόεδροι, αποφάσισαν να ανυρώσουν την επίσκεψη, μετά από τηλεφωνική συνομιλία γύρω από το τείχος που έχει προτείνει ο Ντόναλντ Τράμπ, να κτιστεί στα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών και θέλει το κόστος κατασκευής να πληρωθεί από το Μεξικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, Washington Post, η συνομιλία μεταξύ των δυο ανδρών ήταν έντονη και οδήγησε στο ναυάγιο της επίσκεψης.

Ο κ. Νιέτο, προγραμμάτιζε ταξίδι στην Ουάσιγκτον, μέσα στο Φεβρουάριο ή στις αρχές Μαρτίου, αλλά από κοινού οι δυο χώρες αποφάσισαν να ακυρωθεί μετά την άρνηση του Αμερικανού Προέδρου σε αίτημα του Μεξικάνου Προέδρου, ο κ. Τράμπ, να αποδεχθεί δημόσια τη θέση του Μεξικού ότι δεν θα πληρώσει για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα, κίνηση που ο λαός του Μεξικού θεωρεί προσβλητική, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι των δυο χωρών.

Ο Πρόεδρος Τράμπ, έχει υποσχεθεί στους Αμερικανούς την οικοδόμηση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, για να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση και η είδοδος ναρκωτικών από τα καρτέλ, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πρόεδρος, έχει αναφέρει, ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Μεξικό θα πληρώσει το κόστος για την κατασκευή του τείχους, ακόμη και με επιβολή δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από τη γειτονική χώρα.

Το θέμα αυτό αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, και μετά την ακύρωση της επίσκεψης, όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα επιλυθεί.

25 Φεβρουαρίου, 2018 07:30
HellasJournal by Mignatiou.com, Wasington Post
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: