Χωρίς προληπτική γραμμή αλλά σημαντική μείωση χρέους “βλέπει” ο Μοσκοβισί την έξοδο της Ελλάδας




Πεπεισμένος ότι δεν θα χρειαστεί προληπτική πιστοληπτική γραμμή για την Ελλάδα μόλις λήξει το τρέχον πρόγραμμα του ESM και πως θα είναι σημαντική η ελάφρυνση του χρέους εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα euroactiv.com

Ο Γάλλος Επίτροπος που πρόσφατα επισκέφθηκε την Αθήνα απάντησε κατηγορηματικά «όχι» στην ερώτηση για το εάν θα χρειαστεί προληπτική γραμμή για τη χώρα μας και πρόσθεσε: «Τίποτα σε σχέση με την Ελλάδα δεν μπορεί να μοιάζει ξανά με υποχρεωτικό πρόγραμμα».

Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν θα πρέπει να σταματήσει η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα και υπογράμμισε ότι μετά την ολοκλήρωσης του προγράμματος η χώρα μας θα πρέπει να γίνει κανονικό μέλος της Ευρωζώνης πράγμα που σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μια στρατηγική για την ανάπτυξη που θα σχεδιαστεί από την ίδια την Ελλάδα, ότι θα υπάρξει μια «σημαντική» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με φιλόδοξα μέτρα, στα οποία όμως δεν θα περιλαμβάνεται «κούρεμα». Και ότι θα υπάρξει η «κατάλληλη» μεταμνημονιακή εποπτεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για πρόγραμμα.

Ο κ. Μοσκοβισί εξήγησε ότι σε αυτούς τους τρεις πυλώνες θα εργαστούν το Euroworking Group, το Eurogroup και οι ελληνικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: