Αποτράπηκαν 24 τρομοκρατικές επιθέσεις & 1500 εξτρεμιστικές ενέργειες, στη Ρωσία




Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ρωσία το 2017 μειώθηκαν κατά 16% ενώ αποτράπηκαν 24 τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα.

“Η εξόντωση των τρομοκρατικών ομάδων στην Συρία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που προσπαθούν να ενταχθούν στις γραμμές της διεθνούς τρομοκρατίας καθώς και όσων επιστρέφουν από τις περιοχές των εχθροπραξιών” δήλωσε ο Τσάικα.

Παράλληλα επισήμανε ότι το 2017 σε συνεργασία με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή, βελτιώθηκε ο συντονισμός στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γιούρι Τσάικα οι αρχές ασφαλείας απέτρεψαν 1500 εξτρεμιστικές ενέργειες, που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με εκκλήσεις που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και αφορούσαν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας , την δημόσια τάξη και την ασφάλεια της, ενώ εντοπίσθηκαν 972 άτομα που σχετίζονται με τις εκκλήσεις αυτές.

Ο Τσάικα παρατήρησε επίσης ότι ξένες οργανώσεις που θεωρούνται ανεπιθύμητες στην Ρωσία , άρχισαν να δραστηριοποιούνται έντονα παραμονές των ρωσικών προεδρικών εκλογών. Συνολικά στον κατάλογο των ανεπιθύμητων οργανώσεων περιλαμβάνονται δύο βρετανικές – “Open Russia” (OR, Ανοικτή Ρωσία) και Civic Movement (το διαδικτυακό κοινωνικό κίνημα της “Ανοιχτής Ρωσίας”)– και η αμερικανική οργάνωση ” Ινστιτούτο Σύγχρονης Ρωσίας”.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Ρωσία/ΜΟΣΧΑ 15/02/2018 21:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: