Παραμιλούν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για τον Giannis: Το παιδί απλά δεν παίζεται…




Αποθέωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ΗΠΑ  και Ευρώπη! Μόλις δύο εβδομάδες, πριν από την δεύτερη στην σειρά συμμετοχή του στο All Star Game  του ΝΒΑ, ο Έλληνας σούπερ σταρ, υποχρέωσε τον κόσμο σε νέα υπόκλιση, μετά την μεγαλειώδη εμφάνισή του και το καλάθι της νίκης (92-90) των Μπακς  απέναντι στους Νικς, στο Μιλγουόκι. 

Φίλαθλοι, συμπαίκτες και προπονητής τον αποθέωσαν, ενώ ο ιδιοκτήτης των Μπακς, Αλεξ Λάσρι, έγραψε στο Twitter, μετά το τέλος του αγώνα: «Πιστεύω πως η λέξη clutch στα ελληνικά, προφέρεται G-I-A-N-N-I-S».

Σειρά πήραν οι Ισπανοί με εκτενή δημοσιεύματα, που τον χαρακτήρισαν μυθικό!
«Ο τελευταίος άθλος του μυθικού Αντετοκούνμπο για να βασιλεύσει στο Top-10», είχε τίτλο η ισπανική εφημερίδα Marca, που αναφέρεται στην κατάκτηση της κορυφής στις δέκα καλύτερες φάσεις και σημειώνει:

«Καλώς ήλθατε στα top 10 του NBA! Τα καλύτερα παιχνίδια του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, στην τελευταία αγωνιστική που έγινε, έχουν πρωταγωνιστή έναν από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες του πρωταθλήματος, όπως είναι ο Γιάννης Αντετoκούνμπο. Μια ύπαρξη «μυθολογική», που έκανε double double και κέρδισε τον αγώνα με ένα καλάθι 1,9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αναδεικνύοντας την δύναμη και την ελαστικότητα που τον διακρίνουν.

Ο αστέρας των Μπακς, που κέρδισαν το πέμπτο από τα έξι τελευταία τους παιχνίδια, συνέβαλε με ένα double double από 29 πόντους και 11 ριμπάουντ, μοίρασε δύο ασίστ,  έκανε τρία κλεψίματα και δύο κοψίματα  στα 37 λεπτά που βρέθηκε στο γήπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Ισπανία, μπροστά από εκείνη του ΛεΜπρον Τζέιμς! Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων της NBAStore.eu. στο τέλος του περασμένου έτους.

Ο Έλληνας  σούπερ σταρ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη μπροστά από τον μεγάλο αστέρα των Κλίβελαντ Καβαλίερς ΛεΜπρον Τζέιμς, ενώ το βάθρο ολοκληρώνει ο Στεφ Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Αντώνης Βαζογιάννης , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: