“Αποκαθήλωσαν” τον Μπόλτον από την ηγεσία του UKIP μετά από ρατσιστικά σχόλια της συντρόφου του




Την αποπομπή του ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Χένρι Μπόλτον, αποφάσισαν σήμερα τα μέλη του σε έκτακτο συνέδριο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πολ Οκντεν, μη εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την εύρυθμη οργανωτική λειτουργία του UKIP.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 1378 μέλη που ψήφισαν το 63% ζήτησε την αποπομπή του Μπόλτον, ο οποίος «πληρώνει» τα ρατσιστικά σχόλια της συντρόφου του κατά της αρραβωνιαστικιάς του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ.

Το UKIP, που αντιμετωπίζει ήδη οικονομικές δυσκολίες, θα πρέπει να αντικαταστήσει τον ηγέτη του για τέταρτη φορά σε διάστημα μικρότερο των 2 ετών, μετά την αποχώρηση του ιστορικού του ηγέτη Νάιτζελ Φάρατζ λίγο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου του 2016 για το Brexit.

«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για το κόμμα να επιβιώσει» μιας νέας μάχης για την ηγεσία του, είπε ο Μπόλτον ενώπιον των συνέδρων.

Εντός των επόμενων 90 ημερών θα πρέπει να οργανωθούν νέες εκλογές. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ο ευρωβουλευτής Τζέραρντ Μπάτεν θα αναλάβει χρέη προσωρινού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: