Από το 2016 παρακολουθούσαν οι Αρχές των ΗΠΑ τον 19χρονο μακελάρη του σχολείου στο Μαϊάμι




Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ είχε απασχολήσει από τα 2016 τις Αρχές των ΗΠΑ μετά από βίντεο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο όπου φαινόταν να κόβει το χέρι του με μαχαίρι και να δηλώνει ότι θέλει να αγοράσει όπλο.

Ωστόσο κρίθηκε ότι έπαιρνε επαρκή ψυχολογική υποστήριξη και έτσι δεν συνεχίστηκε η παρακολούθησή του σύμφωνα με την εφημερίδα South Florida Sun Sentinel.

Στην αναφορά που είχε συνταχθεί τότε για τον μετέπειτα μακελάρη του Πάρκλαντ του Μαϊάμι οι αστυνομικοί είχαν γράψει: «Ο Κρουζ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι σκόπευε να πάει να αγοράσει ένα όπλο. Δεν γνωρίζουμε για ποιον σκοπό θέλει να αγοράσει το όπλο» αναφέρεται στην αναφορά που συντάχθηκε, αφού αστυνομικοί ανέκριναν τον νεαρό άνδρα, γράφει η South Florida Sun Sentinel.

Εκπρόσωποι των κοινωνικών υπηρεσιών Ανηλίκων και Οικογένειας της Φλόριντας δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Χθες, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) παραδέχθηκε ότι δεν ερεύνησε επαρκώς, νωρίτερα φέτος, μια πληροφορία που δέχθηκε ότι ο Κρουζ έχει στην κατοχή του ένα όπλο και διατυπώνει την επιθυμία να σκοτώσει.
Από την πλευρά του, το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο Κρουζ είχε αναρτήσει προσβλητικά σχόλια για τους εβραίους, τους Αφροαμερικανούς και τους ομοφυλόφιλους σε μια κλειστή ομάδα διάλογου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: